Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Η McDonald’s στην Ελλάδα γιορτάζει τα 50 χρόνια του Big Mac

Η McDonald’s στην Ελλάδα γιορτάζει τα 50 χρόνια του Big Mac

Τα 50 χρόνια του αγαπημένου και κλασικού burger Big Mac γιορτάζει φέτος η McDonald’s σε όλο τον κόσμο, και δημιούργησε το MacCoin, ένα διεθνές «νόμισμα»[1] με …ρήτρα γεύσης, το οποίο υποστηρίζεται από το διάσημο Big Mac.

Η παγκόσμια δυναμική του Big Mac είναι αυτή που ενέπνευσε τη δημιουργία του MacCoin. Το Big Mac είναι τόσο διάσημο παγκοσμίως που ο Economist χρησιμοποίησε την αξία του για να δημιουργήσει τον δείκτη Big Mac Index, ένα οικονομικό εργαλείο που συγκρίνει την αγοραστική δύναμη διαφορετικών διεθνών νομισμάτων.

Στην Ελλάδα, η McDonald’s γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων του Big Mac με ένα μοναδικό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, το MacCoin Hunt, μέσα στα εστιατόρια McDonald’s. Χρησιμοποιώντας το κινητό τους, οι πελάτες εξερευνούν το εστιατόριο για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα MacCoin.

Χιλιάδες τυχεροί μπορούν να κερδίσουν επετειακά νομίσματα MacCoin, τα οποία μπορούν να μοιραστούν, να συλλέξουν ή και να τα χρησιμοποιήσουν για να λάβουν ένα δωρεάν Big Mac στα συμμετέχοντα εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 50 χώρες που συμμετέχουν στον εορτασμό.

Η ενέργεια MacCoin Hunt στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τις 31 Αυγούστου, ή μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων. Τα MacCoin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα δωρεάν Big Mac μέχρι το τέλος του 2018 στα συμμετέχοντα εστιατόρια στην Ελλάδα και στις χώρες που συμμετέχουν.

Περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια MacCoin διανέμονται παγκοσμίως. Αυτά τα επετειακά νομίσματα αποτυπώνουν πέντε μοναδικά σχέδια που αντιπροσωπεύουν από μία δεκαετία του Big Mac. Το σχέδιο πάνω στο κάθε MacCoin αποτυπώνει χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης δεκαετίας, όπως τέχνη, μουσική και ποπ κουλτούρα, ενώ στην μπροστινή πλευρά αποτυπώνεται η επέτειος των 50 χρόνων. Έτσι, το MacCoin της δεκαετίας ’70 εμπνέεται από τη δύναμη των λουλουδιών και του ’80 αναφέρεται στην pop art. Τολμηρά, αφηρημένα σχέδια χαρακτηρίζουν το MacCoin της δεκαετίας του ’90, ενώ η πρώτη δεκαετία του 2000 εστιάζει στην τεχνολογία. Το MacCoin του 2010 δίνει έμφαση στην εξέλιξη των επικοινωνιών. Περαιτέρω, χρησιμοποιούνται επτά γλώσσες πάνω στα διαφορετικά σχέδια, που εκπροσωπούν πολλές από τις χώρες του εορτασμού: αραβικά, αγγλικά, ινδονησιακά, κινέζικα, πορτογαλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Σε αυτά τα πρώτα 50 χρόνια, η θρυλική γεύση του Big Mac συνέβαλε στο να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση και να αναδειχθεί σε διαχρονική κληρονομιά. Όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, οι λάτρεις του Big Mac αναγνωρίζουν το σπέσιαλ burger (με τα δύο ζουμερά μπιφτέκια, τη σπέσιαλ σως, το μαρούλι, το τυρί, τις πίκλες και το κρεμμύδι μέσα σε ένα αφράτο σουσαμένιο ψωμάκι) ως το διάσημο burger με την ιδιαίτερη γεύση που είναι το ίδιο απολαυστική όπως την ημέρα που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά.

Για την ιδιαίτερη αυτή επέτειο, η McDonald’s στην Ελλάδα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση στους πελάτες της, διαθέτοντας και το Double Big Mac στην ίδια τιμή με το Big Mac.

«Έχουν συμβεί τόσα πολλά στον κόσμο τα τελευταία 50 χρόνια, όμως το Big Mac παραμένει διαχρονικό, ένα πραγματικό σύμβολο των καιρών», λέει ο Victor Tedesco, Managing Director της Premier Capital, που είναι ο Developmental Licencee της McDonalds για την Ελλάδα, τις Βαλτικές χώρες, τη Ρουμανία και τη Μάλτα. «Γιορτάζουμε την επέτειο των 50 χρόνων του Big Mac μαζί με τους πελάτες μας και ευχόμαστε πολλά ακόμα χρόνια στο Big Mac!».

[1] Το MacCoin δεν έχει καμία χρηματική αξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να λάβετε ένα δωρεάν Big Mac στα συμμετέχοντα εστιατόρια McDonald’s καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018.