Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / 1994-2024: 30 χρόνια σχολικών επισκέψεων στο Εργοστάσιο Παυλίδης

1994-2024: 30 χρόνια σχολικών επισκέψεων στο Εργοστάσιο Παυλίδης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και για την φετινή σχολική χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων «Μια μέρα στο εργοστάσιο», μια συνεργασία της Mondelēz με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Από το 1994, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, έχουν πραγματοποιηθεί 715 επισκέψεις με την συμμετοχή πάνω από 16.000 μαθητών/μαθητριών και 756 εκπαιδευτικών.

Βασικός σκοπός του προγράμματος «Μια μέρα στο εργοστάσιο» είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και εκπαιδευτικούς τους να έρθουν σε επαφή με τον κλάδο της σύγχρονης βιομηχανίας ανακαλύπτοντας τεχνολογικά ερεθίσματα που διευρύνουν το μαθησιακό τους υπόβαθρο, να δούνε από κοντά την παραγωγική διαδικασία της σοκολάτας και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο βασικές αρχές υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Μια μέρα στο εργοστάσιο», το οποίο απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα εφήβων (Β’ & Γ’ Γυμνασίου) και στους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, επικεντρώνεται στους παρακάτω άξονες:

  • Γνωριμία με την ιστορία του εργοστασίου, της εξέλιξής του και των παραγόμενων προϊόντων:
    • με παρουσία πάνω από 160 χρόνια στην Ελληνική αγορά, το εργοστάσιο σοκολατοποιίας Παυλίδης αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της σοκολάτας με την καινοτόμο δημιουργία από τον Σπυρίδωνα Παυλίδη το 1861 της 1ης σοκολάτας Υγείας χωρίς γάλα, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει συνολικά 12 μετάλλια, τα περισσότερα εκ των οποίων κοσμούν την μπροστινή όψη της συσκευασίας.

–          Ενημέρωση για τον σωστό τρόπο κατανάλωσης σνακ (Mindful Snacking) που αποτελεί δέσμευση και φιλοσοφία της Mondelēz:

    • η έννοια του «mindfulness» χρησιμοποιείται από την Mondelēz και αναφέρεται στον σωστό τρόπο κατανάλωσης των σνακ. Eκτείνεται πολύ πέρα ​​από την ικανοποίηση και ευχαρίστηση που νιώθουν οι καταναλωτές όταν δοκιμάζουν τα νόστιμα σνακ και περιλαμβάνει την επιλογή της σωστής ποσότητας, συχνότητας και χρόνου για την κατανάλωση και απόλαυση των σνακ.
  • Εξοικείωση με τους κανόνες ασφαλείας που οφείλει να έχει το εργοστάσιο για να διασφαλίσει ένα σωστό περιβάλλον για τους εργαζόμενούς του:
    • το εργοστάσιο, χώρος ζωντανός και λειτουργικός, αποτελεί μια κοινωνία, οργανωμένη και ιεραρχημένη πάνω σε ισχυρές και σταθερές δομές, όπου οι έφηβοι μπορούν να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και οργάνωση της σύγχρονης βιομηχανίας σχηματίζοντας μία σφαιρική εικόνα για τον ρόλο της στον σύγχρονο πολιτισμό.

«Η γόνιμη συνεργασία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη Mondelēz μετρά αδιάλειπτα από το 1994 ως σήμερα, πλήθος πρωτοποριακών εκπαιδευτικών έργων -εκθέματα και εκπαιδευτικά προγράμματα που, κύριο σκοπό έχουν την ενεργό συμμετοχή εφήβων, την εξέλιξη των ικανοτήτων τους και κυρίως την κατανόηση του κόσμου που τα περιβάλλει. Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και στο Εργοστάσιο Παυλίδη χιλιάδες έφηβοι, αλλά και όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξή τους έχουν εξοικειωθεί με τη βιομηχανική παραγωγή της σοκολάτας, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου, αλλά και βασικές αρχές ευζωίας και υγιεινού τρόπου διαβίωσης», ανέφερε η κα Ζαμπέλ Μουρατιάν, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

«Για την Mondelēz Ελλάδας η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης μέσα από την συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μας δίνει ξεχωριστή χαρά, καθώς επιτρέπει να μπορούμε να μεταφέρουμε στους εφήβους δεδομένα για την λειτουργία του σύγχρονου βιομηχανικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι», επισήμανε η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Corporate & Government Affairs Manager για την Ελλάδα. Και συνέχισε, λέγοντας «παράλληλα, προάγοντας την ενσυνείδητη κατανάλωση (Mindful Snacking) ενθαρρύνουμε το σύνολο των καταναλωτών να απολαμβάνουν τα σνακ τους με τον σωστό τρόπο και στην σωστή στιγμή».