Η εταιρεία Βίκος συνεχίζει με συνέπεια τη σειρά των σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων που εστιάζουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου), πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη We4All δωρεά & φύτευση χιλίων καρποφόρων δέντρων στην Βόρεια Εύβοια, σε κοινότητες που επλήγησαν από τις φωτιές του καλοκαιριού του 2021.
Συγκεκριμένα, η ενέργεια πραγματοποιήθηκε στις Κοινότητες Μονοκαρυάς, Γουβών, Γερακίου και άλλες Κοινότητες της Β. Εύβοιας, στις οποίες φυτεύτηκαν 1000 καρποφόρα δέντρα. Η επιλογή των φυτών και δέντρων που δωρίσθηκαν στους αγρότες της περιοχής έγινε με σκοπό να αποκατασταθεί, όχι μόνο το πράσινο της φύσης, αλλά και μέρος του εισοδήματος που έχασαν λόγω των καταστροφών που υπέστη η περιοχή τους. Ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές, αμπέλια και άλλα καρποφόρα φυτά έφτασαν στη Βόρεια Εύβοια και χάρισαν χαμόγελα και αισιοδοξία στους κατοίκους των Κοινοτήτων.
Η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από πυρκαγιές και υπάρχει έντονη ανάγκη για δραστική ενίσχυση του πρασίνου. Ένα μόνο δέντρο μπορεί να απορροφήσει 22kg CO2 -ανά έτος- και να δημιουργήσει 117kg καθαρού οξυγόνου. Πέρα από την προστασία της φύσης, στόχος της συγκεκριμένης δενδροφύτευσης από την εταιρεία Βίκος και τη We4all είναι η ουσιαστική βοήθεια των κατοίκων, των αγροτών, των οποίων οι πληγές σιγά σιγά μπορούν να επουλωθούν με την ουσιαστική βοήθεια και στήριξη.
«Η βοήθεια αυτή ήρθε να καλύψει και να βοηθήσει τον τόπο μας να πρασινίσει ξανά, κάτι που το θέλαμε πολύ. Οι αγρότες έχουν χάσει το βιός τους, η δενδροφύτευση με φυτά αγροτικής παραγωγής βοηθά τον κόσμο να μείνει στο χωριό» δήλωσε η Στέλλα Ματιγάκη, κάτοικος του δασικού χωριού Παπάδες, που έχει καεί ολοσχερώς.
«Εμείς μεγαλώσαμε πια, τις ελιές αυτές θα τις κληρονομήσουν τα παιδιά μας» ανέφερε η κυρία Μαρία, μία γυναίκα που μένει σε όλη της τη ζωή στη συγκεκριμένη περιοχή και είδε τον τόπο της να καίγεται το προηγούμενο καλοκαίρι.
Η συνεργασία της Βίκος με τη We4all είναι διαρκής και εμπλουτίζεται στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Ένα πρόγραμμα που συνθέτουν η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ευημερία της κοινωνίας, ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός, φωτίζοντας την ανάγκη κινητοποίησης, συστράτευσης δυνάμεων και δράσης σε πολύ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποτελούν οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες.