Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη στα “Οινοξένεια Αιγιάλειας”

Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη στα “Οινοξένεια Αιγιάλειας”

Η ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ, το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη συμμετέχει στον πετυχημένο θεσμό της Αιγιαλείας, «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015» (17-31 Αυγούστου).

Η εκδήλωση έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/08 με την συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο Κτήμα Παναγιωτοπούλου (περιοχή Λαμπίρι) ενώ την Τρίτη 18/8 στο οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη θα διεξαχθεί η συναυλία “Ερωτικός Εσπερινός” της Άννας  Ονουφρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου, οι λάτρεις των τοπικών γεύσεων θα απολαύσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι με τους Κωνσταντίνο Λαζαράκη και Ηλία Μαμαλάκη στα τυριά των Καλαβρύτων σε συνδυασμούς με τους οίνους της Αιγιαλείας. Καθ’όλη τη διάρκεια της ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, τα συμμετάσχοντα οινοποιεία θα είναι ανοιχτά στο κοινό, ενώ ένα ποιοτικό δίκτυο 25 εστιατορίων και ξενώνων σε όλη την Αιγιάλεια συμμετέχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ με παραδοσιακά πιάτα από προϊόντα της περιοχής και εμφιαλωμένα τοπικά κρασιά σε ειδικές τιμές.

Ταυτόχρονα, διάφορες δράσεις θα λάβουν χώρα όπως προβολές κινηματογραφικών ταινιών γαστρονομίας, φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα το αμπέλι και τα αμπελουργικά τοπία της Αιγιάλειας, περιηγήσεις με άλογα στα αμπέλια, ημερίδα για την ξηρή μαύρη σταφίδα ΠΟΠ “Βοστίτσα”, επισκέψεις στα “Λινά” όπου ξηραίνεται και καλλιεργείται ο καρπός, επισκέψεις στον νερόμυλο ”Μυλέλια” στην Ακράτα και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Η λήξη του θεσμού «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015» θα λάβει χώρα στο υπαίθριο θέατρο της πόλης στις 31/08 με τον “Eμμετρο Τρύγο”, όπου θα παρουσιαστούν θεατροποιημένα δημοτικά τραγούδια του αμπελιού και του κρασιού.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας.