Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Τα Green Flavors της Green Cola αναδεικνύονται «Προϊόν της Χρονιάς 2019»

Τα Green Flavors της Green Cola αναδεικνύονται «Προϊόν της Χρονιάς 2019»

Στην πρώτη διοργάνωση της νέας εποχής του θεσμού στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Green Cola απέσπασε ακόμη μια διάκριση λαμβάνοντας το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς 2019». Πιο συγκεκριμένα, η Green Cola αναδείχθηκε «Προϊόν της Χρονιάς 2019» στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών με στέβια (stevia soft drinks with flavors). Η απονομή των βραβείων  έγινε στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με επιχειρηματικά στελέχη, εκπρόσωπους θεσμικών φορέων, δημοσιογράφους και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να τιμούν με την παρουσία τους τη σημαντική βραδιά.

Τα προϊόντα που συμμετείχαν στο θεσμό αξιολογήθηκαν αρχικά από την Ελεγκτική Επιτροπή Ειδικών, η οποία αποτελούνταν από  επαγγελματίες του κλάδου του εμπορίου, ειδικούς  από τομείς όπως το marketing και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και εκπροσώπους επιχειρηματικών και θεσμικών φορέων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται τα κριτήρια της καινοτομίας.  Όσα προκρίθηκαν εντάχθηκαν στη μεγάλη καταναλωτική έρευνα, που πραγματοποίησε η IRI ηλεκτρονικά και στην οποία συμμετείχαν 2.600 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 – 65 ετών.

Η Green Cola, υλοποιώντας το πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης για την ενίσχυση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, εισήγαγε το Φεβρουάριο του 2018 στην ελληνική αγορά τη νέα σειρά αναψυκτικών  Green Flavors (Green Πορτοκαλάδα με και χωρίς ανθρακικό, Green Λεμονάδα και Green Βυσσινάδα),  διεκδικώντας να καταγράψει σε διάστημα διετίας διψήφιο μερίδιο αγοράς στο σύνολο της κατηγορίας των flavor αναψυκτικών, ενισχύοντας παράλληλα την ηγετική της θέση  στην κατηγορία των  beverages με βάση τη στέβια.

Σήμερα, ένα μόλις χρόνο μετά, η Green Cola έχει καταφέρει να καταγράψει μερίδιο της τάξης του 5% στην κατηγορία flavor beverages, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που αναπτύσσει στο σύνολο της δραστηριότητάς της, ενισχύοντας συνολικά την ανάπτυξή της στην Ελλάδα.

Η διοργάνωση «Προϊόν της Χρονιάς» (Voted Product of the Year) έχει πλέον μια πορεία 32 χρόνων. Με αφετηρία τη Γαλλία το 1987, ο θεσμός βράβευσης διοργανώνεται πλέον σε 45 χώρες στον κόσμο με στόχο την ανάδειξη των πιο καινοτόμων προϊόντων από τους ίδιους τους καταναλωτές. Ο θεσμός «Προϊόν της Χρονιάς» ανταμείβει την καινοτομία μέσω μερικών από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες έρευνες καταναλωτών, οι οποίες διεξάγονται από παγκόσμιους ηγέτες στην έρευνα αγοράς, όπως IRI, Nielsen, GFK, TNS.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασίλης Ανδρικόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Green Cola, σημείωσε, « Είναι μια περήφανη στιγμή στην ιστορία της Green Cola. Η δυναμική που αναπτύσσει είναι μεγάλη, και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τους ρυθμούς ανάπτυξής της, όσο και από την ανάγκη να υπηρετήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας νέα προϊόντα, που εκπροσωπούν τη βασική μας φιλοσοφία: αυτή δηλαδή της πράσινης πλευράς των αναψυκτικών. Αυτή τη στιγμή η Green Cola παραμένει, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, πρώτη στις προτιμήσεις των καταναλωτών, στη συνολική κατηγορία αναψυκτικών με στέβια, με ποσοστό που ξεπερνά το 70%. Ευχαριστούμε θερμά τους καταναλωτές που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Αυτό το βραβείο μας δίνει περαιτέρω ώθηση να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, αποτελεί το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς όλων των ανθρώπων της ελληνικής οικογένειας της Green Cola που υπηρετούν με αφοσίωση το όραμά μας, να καινοτομούμε και να δροσίζουμε τους καταναλωτές μας καθημερινά με τον ποιο φυσικό και υγιεινό τρόπο .».

Ο κ. Γιώργος Βενιέρης, Αντιπρόεδρος της Green Cola, ανέφερε χαρακτηριστικά  «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να λαμβάνουμε αυτό το βραβείο. Η καινοτομία, είναι αυτό που μας ανέδειξε, όταν το 2014 λανσάραμε πρώτοι πανελλαδικά την Green Cola, την πρώτη cola με στέβια. Το προϊόν αυτό, ταξιδεύει σήμερα σε 22 χώρες παγκοσμίως. Τα Green Flavors, πορτοκαλάδα, λεμονάδα και βυσσινάδα, σηματοδότησαν την εξέλιξή μας και όπως αποδεικνύεται από τη γνώμη των καταναλωτών, η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο μας, απάντησε στην ανάγκη τους για περισσότερες μοναδικές γεύσεις με την αυθεντική συνταγή της Green Cola. Η Green Πορτοκαλάδα, Green Λεμονάδα και Green Βυσσινάδα  με γλυκαντικά από το φυτό στέβια, έχουν ελάχιστες θερμίδες, δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης ενώ περιέχουν μόνο φυσικά σάκχαρα φρούτων.»

Η Green Cola, αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση παραγωγής την Ορεστιάδα και την Αττική, κατακτώντας μέσα σε λίγα χρόνια ζωής από την ίδρυση της, ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ ταξιδεύει σε περισσότερες από 22 χώρες ανά τον κόσμο και συγκαταλέγεται στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες βάσει ρυθμού ανάπτυξης.