Ειδήσεις
Home / Οικονομια / ΣΒΑΠ: Εκκληση για διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις

ΣΒΑΠ: Εκκληση για διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις

Έκκληση προς κάθε πολιτική παράταξη, τους αρχηγούς κομμάτων, την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τη Διοίκηση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, για επείγουσας μορφής διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις, προκειμένου να διαμορφωθούν τα προγράμματα των διεκδικητών της εξουσίας στις πραγματικές και όχι στις θεωρητικές ανάγκες της οικονομίας.

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, κατέγραψε ελεύθερη πτώση στις 75,2 μονάδες γυρνώντας στα χαμηλά του 2009 που κατέβηκε στις 74,5 μονάδες. Ο δείκτης οικονομικής συγκυρίας, μετρήσεων του ΙΟΒΕ, υποχώρησε στις 81,3 μονάδες από τις 90,7 μονάδες τον Ιούνιο λόγω capital controls. Ο δείκτης PMI για τον τομέα της μεταποίησης τον μήνα Αύγουστο έπεσε στις 39,1 μονάδες από το επίπεδο των 50,0 μονάδων.

Ο παραγωγικός ιστός, στη δευτερογενή παραγωγή, αποσυντίθεται καθώς συρρικνώνονται ή βγαίνουν εκτός λειτουργίας μεταποιητικές μονάδες που συγκροτούν τη βαριά βιομηχανία αλλά ταυτόχρονα συγκρατούν τις βιομηχανικές θέσεις εργασίας.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να φύγουμε από τη θεωρία και να δούμε την αλήθεια για τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας; Ας ξεκινήσουμε από την αποκατάσταση διαλόγου που, επί της ουσίας, έχει διακοπεί, ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει στα χέρια της λύσεις που πηγάζουν από την εμπειρία των επιχειρήσεων και να κατατάξει προβλήματα και λύσεις στη σωστή προτεραιότητα».

«Λύσεις υπάρχουν, αν παράλληλα υπάρχει πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Μαθιός.