Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Προεδρική Εκλογή: Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή

Προεδρική Εκλογή: Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή

Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Υπερ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές. “Παρών” ψήφισαν 131 βουλευτές. Απούσα η βουλετής των ΑΝΕΛ Κόλλια – Τσαρουχά. Επιπλέον 8 ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν τον κ. Δήμα. Ψάχνει 12 βουλευτές η κυβέρνηση για την τελευταία ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.

«Παρών» ψήφισε η Νίκη Φούντα η οποία λίγα λεπτά πριν την έναρξη της σημερινής ψηφοφορίας ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Στ. Μπούκουρας , Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Μελάς και Κουράκος ψήφισαν Σταύρος Δήμας.

Οπως και στην πρώτη ψηφοφορία οι βουλευτές Σπ. Λυκούδης, Γ. Νταβρής, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης και Αικ. Μάρκου ψήφισαν την επιλογή της συγκυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ – ΤΣΙΠΡΑ

Ενώπιος ενωπίω με την αγωνία του ελληνικού λαού, θα βρεθεί κάθε βουλευτής στην τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της διαδικασίας της δεύτερης ψηφοφορίας, σημειώνοντας πως «εκεί (σσ. στην τρίτη ψηφοφορία) δεν θα υπάρχει «παρών», αλλά θα είναι μία ψήφος με ονοματεπώνυμο.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε όλους τους βουλευτές να αναλογισθούν την ευθύνη τους και να μη βάλουν τη χώρα σε εθνική περιπέτει

«Ούτε η βουλή ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά για να συνεχίσει τα μνημόνια και τα προαπαιτούμενα που κόβουν μισθούς και συντάξεις», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Με τη νέα χρονιά η χώρα θα γυρίσει σελίδα, με δημοκρατία και ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε».