Ειδήσεις
Home / Top Slider / Παρουσία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο 4ο Food Safety Conference 2018

Παρουσία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο 4ο Food Safety Conference 2018

Στους ομιλητές του Food Safety Conference 2018 προσκλήθηκε ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Άγις Πιστιόλας, συμμετέχοντας στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Με βάση τους θεματικούς άξονες της 4ης έκδοσης της διοργάνωσης για το κανονιστικό περιβάλλον της ασφάλειας των τροφίμων, τις νέες τεχνολογίες ελέγχου, καθώς και τα βήματα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών για την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προχώρησε σε παρουσίαση με τίτλο: “Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Αξίες, Ελληνικότητα και Ελληνοποιήσεις”.

Ειδικότερα,  ο κ. Άγις Πιστιόλας, με αφορμή την ένταξη ορισμένων από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες Ελληνικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανέλυσε τη σύσταση της Πρωτοβουλίας, τις ποικίλες επιχειρηματικές κατηγορίες που εκπροσωπούν τα Μέλη της, καθώς και το όραμα της ένωσης, υπογραμμίζοντας την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τα Ελληνικά προϊόντα, μέσω της διάδοσης του σήματος αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”. Εστιάζοντας στην τήρηση της ελληνικότητας του τρίπτυχου της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας εκ μέρους των εταιρειών-Μελών της Πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος επισήμανε τη συμβολή των 46 έως σήμερα Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την προώθηση της αξίας των Ελληνικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων, καθώς και στην επανεκκίνηση της εθνικής Οικονομίας.

Παράλληλα, τόνισε το μέγεθος του προβλήματος των Ελληνοποιήσεων που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις λαβώνοντας τις Ελληνικές εταιρίες Τροφίμων και Ποτών αλλά και την Οικονομία εν συνόλω και πρότεινε από το βήμα άμεσες λύσεις, όπως τη δημιουργία εργαστηρίου ελέγχου προέλευσης με την  μέθοδο του DNA, οργανωμένο και πιστοποιημένο από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Τέλος, κάνοντας αναφορά στον καθοριστικό ρόλο της EUROCERT, της μεγαλύτερης Ελληνικής εταιρείας στον κλάδο των Ελέγχων, Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων, στη διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στην Πρωτοβουλία, με την απονομή του σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στα πιστοποιημένα προϊόντα τους, ο κ. Πιστιόλας επιβεβαίωσε την τήρηση του “Προτύπου Απαιτήσεων” που δημιούργησε ο φορέας, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των επιχειρηματικών πρακτικών των Ελληνικών εταιρειών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο και τον εθνικό πλούτο της χώρας μας.