Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα – λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο: “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα” διοργανώνει στη Λάρισα τρεις εκδηλώσεις για επαγγελματίες, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής, γονείς και παιδιά  την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Ο αναγνωρισμένος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου θα μαγειρέψει λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές, με τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα έχουν, έτσι, όλοι την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του γνωστού σεφ και να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με άρωμα θάλασσας, συνδυασμένες πάντα με πρώτες ύλες από την πλούσια ελληνική γη.

Οι εκδηλώσεις στη Λάρισα, εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα” της εταιρίας Enterprise Greece, η οποία προσεγγίζει σταδιακά πολλά και διαφορετικά κοινά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να γνωρίσουμε όλοι καλύτερα την υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία που φέρνουν στο τραπέζι μας δύο κορυφαία ελληνικά προϊόντα, η τσιπούρα και το λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Τρίτη 28 Απριλίου, περιλαμβάνει δύο εκδηλώσεις στο Ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL, τη μεσημεριανή (13:00-15:00πμ) που απευθύνονται σε επαγγελματίες σεφ και φορείς και την απογευματινή στην ίδια αίθουσα (19:00- 21:00μμ) για γονείς και τους κηδεμόνες μαθητών των σχολείων.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 29 Απριλίου, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου θα υποδεχθεί στο Θεσσαλικό ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ τους σπουδαστές μάγειρες της σχολής (11:00-13:00πμ). Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκπαιδευτηρίων, οι σπουδαστές θα εκτελέσουν συνταγές υπό την καθοδήγηση του αγαπημένου σεφ, εμπλουτίζοντας έτσι έμπρακτα τις γνώσεις τους σε σχέση με τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής συνταγών με ψάρια.

Η διατροφολόγος Βαρβάρα Καρμίρη, θα είναι παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις για να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για την υψηλή διατροφική αξία των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και των ευρύαλων μεσογειακών ειδών και την προστατευτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013.

Οι διευθύνσεις των χώρων:

  • Ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL, Λεωφ. Φαρσάλων 182
  • Θεσσαλικό ΙΕΚ, Ζ. Πηγής & Λεπτοκαρυάς, Τηλ.: 2410 537468