Ειδήσεις
Home / Νεα προιοντα / Νέα φιλοσοφία, νέα εποχή για την οικογένεια προϊόντων Κρις Κρις

Νέα φιλοσοφία, νέα εποχή για την οικογένεια προϊόντων Κρις Κρις

To Κρις Κρις συστήνει επίσημα στους καταναλωτές την καινούρια του φιλοσοφία και ταυτότητα «Ζυμώνει ό,τι αξίζει». Αλλάζοντας όλα όσα γνωρίζαμε για το συσκευασμένο ψωμί, το Κρίς Κρίς δεσμεύεται να προσφέρει στην καθημερινότητά μας, γνήσιο, θρεπτικό και γευστικό ψωμί, φτιαγμένο από αυθεντικά υλικά, υψηλής ποιότητας. 

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, το Κρίς Κρίς καινοτομεί για άλλη μία φορά και παρουσιάζει στην αγορά:

  • το 1ο «Ψωμί για Τοστ» χωρίς προσθήκη ζάχαρης αλλά με όλη τη γεύση, και
  • τις «Φέτες Ζωής» χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με τις ευεργετικές ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και του φύτρου σταριού

Η φιλοσοφία «Ζυμώνει ό,τι αξίζει» έχει στη βάση της την πεποίθηση ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και γεμάτη «μικρές» στιγμές, τις οποίες οφείλουμε να ζούμε, και να εκτιμούμε αναζητώντας όμορφα, και ουσιαστικά «συστατικά» για να την γεμίσουμε.

Όπως ανέφερε η κυρία Αλεξάνδρα Χατζηευγενάκη, Διευθύντρια Marketing «Για εμάς στο Κρίς Κρίς η προσπάθεια για εξέλιξη των προϊόντων μας και για βελτιστοποίηση των παραγωγικών συνθηκών δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζουμε διαρκώς να αναζητούμε τρόπους για να τελειοποιήσουμε τα υφιστάμενα προϊόντα μας, αλλά και για να αναπτύξουμε νέες προϊοντικές αξίες. Ξέρουμε ότι το ψωμί είναι ένα από τα βασικά πράγματα στη διατροφή μας και σημαντικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Για αυτό και επιλέγουμε να δημιουργούμε συνταγές και τύπους ψωμιού, που έχουν αξία για τον καταναλωτή, γεμίζοντας με απολαυστικό και ισορροπημένο τρόπο την καθημερινότητά του. Επιλέγουμε, με άλλα λόγια, να ζυμώνουμε μόνο ό,τι αξίζει».

Εφαρμόζοντας αυτές τις αρχές, το Κρίς Κρίς πρωτοπορεί ήδη εδώ και 50 χρόνια στη δημιουργία ψωμιού και προϊόντων ζύμης που απαντούν στις καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή. Έφερε το 1ο συσκευασμένο ψωμί τοστ (1967) στην Ελλάδα και ήταν, επίσης, το 1ο που άρχισε την παραγωγή ψωμιών χωρίς τη χρήση συντηρητικών (1992), χάρη στην παραγωγική μέθοδο της παστερίωσης. Από τότε συνέχισε να καινοτομεί, δημιουργώντας το 1ο ψωμί υψηλής διατροφικής αξίας «Φέτες Ζωής» (2005), αλλά και την οικογένεια προϊόντων «Τόστιμο!» (2009), που απογείωσε τη γεύση του ψωμιού τοστ στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σήμερα, με έμπνευση από τη φιλοσοφία «Ζυμώνει ό,τι αξίζει», η μεγάλη οικογένεια των προϊόντων Κρίς Κρίς, παρουσιάζεται σε νέες συσκευασίες και σε μεγάλη ποικιλία απολαυστικών επιλογών.

Το «Ψωμί για Τοστ» Κρίς Κρίς, που προτιμούν εδώ και χρόνια οι κλασσικοί της γεύσης, ζυμώνεται πλέον χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, αλλά με την αξιοποίηση παράλληλα ενός σύγχρονου τρόπου αρτοποίησης, που αναδεικνύει τη γεύση του αγαπημένου μας ψωμιού. Έτσι, όλοι μπορούν να απολαμβάνουν το καθημερινό τους ψωμί, με όλη τη γεύση και χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον ζάχαρη. Το «Ψωμί για Τοστ» Κρίς Κρίς διατίθεται σε δύο απολαυστικές γεύσεις, σταρένιο και σίκαλης.

Επιπλέον, το Κρίς Κρίς οι «Φέτες Ζωής» εμπλουτίζονται με την διατροφική αξία του εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου και του φύτρου σταριού, το πιο θρεπτικό κομμάτι του σπόρου συστατικά που έχουν ιδιαίτερη θέση στη Μεσογειακή Διατροφή και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Τώρα οι φίλοι της σωστής διατροφής, μπορούν να απολαμβάνουν τις «Φέτες Ζωής» στις κλασικές εκδοχές σταρένιο και 100% ολικής, αλλά και στις νέες γεύσεις πολύσπορο και με κολοκυθόσπορο.

Ακόμη, για τους φανατικούς της γεύσης, το Κρίς Κρίς κυκλοφορεί σε νέες συσκευασίες την απολαυστική σειρά «Τόστιμο!», με ψωμί τόσο νόστιμο που τρώγεται ακόμη και σκέτο, σε μια ποικιλία γεύσεων και τύπων.

Η νέα φιλοσοφία του Κρίς Κρίς «Ζυμώνει ό,τι αξίζει» παρουσιάζεται στους καταναλωτές μέσα από μια ολοκληρωμένη καμπάνια επικοινωνίας στα Μέσα Ενημέρωσης, σε online και social media, αλλά και σε σημεία πώλησης, με ειδικές προβολές, γευστικές δοκιμές και προωθητικά προγράμματα.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, η φιλοσοφία «Ζυμώνει ό,τι αξίζει» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης σε συνεργάτες, εκπροσώπους των ΜΜΕ food experts και food bloggers, με τη συμμετοχή του σεφ κ. Δημήτρη Σκαρμούτσου και του διατροφολόγου, κ. Λάμπρου Μελίστα. Οι δύο διακεκριμένοι καλεσμένοι της Elbisco μέσα από μία εντυπωσιακή διάδραση ξενάγησαν το κοινό σε ένα ταξίδι στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο του ψωμιού, ακολουθώντας την εξέλιξη των διατροφικών τάσεων, των αναγκών και των προτιμήσεων των καταναλωτών, αλλά και την συνεχή καινοτομία στην αρτοποίηση.

 

Key Facts

Μερικές αλήθειες για τη ζάχαρη

  • Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την ενίσχυση του κινδύνου για παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη ΙΙ και τερηδόνα. Σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η θέση σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη.
  • Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης ζάχαρης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συστήνει σε ενήλικες και παιδιά τη μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης σε λιγότερο από το 10% έως 5% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας.
  • Η συνιστώμενη από τον Π.Ο.Υ. ποσότητα ζάχαρης αντιστοιχεί σε 6 μικρές κουταλιές του καφέ ημερησίως. Η ποσότητα αυτή δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τη ζάχαρη που εμείς προσθέτουμε στη διατροφή μας, αλλά και εκείνη που είναι “κρυμμένη” στα τρόφιμα του εμπορίου, π.χ. στο ψωμί.

Ψωμί και κρυμμένη ζάχαρη

  • Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη περιεκτικότητα ζάχαρης στο συσκευασμένο ψωμί στην Ευρώπη.  Το 95% των συσκευασμένων ψωμιών στην αγορά σήμερα, περιέχει πρόσθετη ζάχαρη.
  • Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο 2 φέτες ψωμί του τόστ σίτου, περιέχουν περίπου 1 κουταλιά “κρυμμένη” πρόσθετη ζάχαρη.
  • 100 τόνοι ζάχαρης ετησίως καταναλώνονται από τους Έλληνες καταναλωτές μέσω του συσκευασμένου ψωμιού.
  • Τα βασικά συστατικά του ψωμιού είναι αλεύρι, νερό, αλάτι και προζύμι ή μαγιά. Άλλα συστατικά, όπως κόκκοι σιτηρών, πίτυρα και άλευρα άλλων δημητριακών, λάδι κτλ., μπορούν να προστεθούν ανάλογα με τον τύπο και το είδος του ψωμιού. Η ζάχαρη όμως δεν χρειάζεται και δεν χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή αρτοποίηση, παρά μόνο για συνταγές γλυκών ψωμιών, που όμως δεν προορίζονται για καθημερινή επιτραπέζια χρήση.

 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συνώνυμο της Μεσογειακής Διατροφής

  • Είναι μοναδικό και αναντικατάστατο, ο θεμέλιος λίθος της υγιεινής διατροφής, της αυθεντικής Μεσογειακής γεύσης και της Ελληνικής παράδοσης.
  • Ο Ιπποκράτης –ο πατέρας της Ιατρικής- πρώτος αναγνώρισε την ευεργετική αξία του ελαιολάδου κα το αποκαλούσε «μέγα θεραπευτικό».
  • Είναι πλούσιο σε συστατικά πολύτιμα για την προστασία της υγείας και την διασφάλιση της ευεξίας και μακροζωίας όπως τα μόνο-ακόρεστα λιπαρά οξέα με κύριο εκπρόσωπο το ελαϊκό οξύ και οι πολύ-φαινόλες (σημαντικά για τον οργανισμό μας αντιοξειδωτικά).
  • Τα ευεργετικά οφέλη του ελαιολάδου δεν σταματούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά επεκτείνονται στη θωράκιση του οργανισμού απέναντι σε κινδύνους εμφάνισης καρκίνου, οστεοπόρωσης, υπέρτασης και άλλων ασθενειών.