Ειδήσεις
Home / Top Slider / Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, που έχει μπει στον οίνο το 2015, ζητά μέσω επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, σημειώνοντας πως «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η μεγάλη ευκαιρία να δώσετε το στίγμα μιας νέας αρχής για την ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού με το πέρας την μνημονιακής εποχής».

«Αυτή την στιγμή είναι λοιπόν η πλέον κατάλληλη για να άρετε το βαρύ και άδικο μέτρο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που επιβλήθηκε το 2015 υπό συνθήκες που δεν υφίστανται πλέον», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της επιστολής, υπογραμμίζεται ότι η επιβολή του εν λόγω φόρου είχε αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς «οδήγησε σε έξαρση το λαθρεμπόριο και σε στρεβλώσεις σε βάρος των νόμιμων οινοποιείων τα οποία εκπροσωπούμε».

Τονίζεται πως η κατάργηση του ΕΦΚ «θα είναι ευεργετική για το σύνολο του υγιούς κομματιού του κλάδου μας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας» και παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «θα καταστήσει επίσης άνευ αντικειμένου την υποχρέωση ογκομέτρησης δεξαμενών η οποία σήμερα απειλεί άμεσα την βιωσιμότητα όλων των οινοποιητικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα δε των μικρών».