Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Ε.Ε.Α: Λύσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό και πιστωτικές κάρτες

Ε.Ε.Α: Λύσεις για αθέμιτο ανταγωνισμό και πιστωτικές κάρτες

Λύσεις για τη διαμεσολάβηση και τις επιχειρήσεις ζήτησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, χθες 22.10.2015,εστιάζοντας σε θέματα όπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός των τραπεζών, οι υπερχρεώσεις των πιστωτικών καρτών που προκρίνονται από την κυβέρνηση ως μέσο συναλλαγής καθώς και οι σχέσεις της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.) με τον κλάδο της διαμεσολάβησης.

Στη συνάντηση ο κ. Μητράκος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. μαζί με ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της ΤτΕ και ενημερώθηκαν για όλα τα ζητήματα που σήμερα προβληματίζουν την ασφαλιστική αγορά, θίγουν την επιχειρηματικότητα και τελικά πλήττουν τους καταναλωτές.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στον αθέμιτο τραπεζικό ανταγωνισμό εις βάρος του κλάδου της διαμεσολάβησης και τόνισε το πρόβλημα της υπερχρέωσης των πιστωτικών καρτών που εγκυμονεί κινδύνους για χιλιάδες νοικοκυριά. Ο κ. Μητράκος ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση για όλα τα θέματα που ετέθησαν από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. και συμφωνήθηκε να καταβληθούν από κοινού προσπάθειες για την επίλυσή τους.