Ειδήσεις
Home / Top Slider / Επάνοδος του Innovation Brain για την απόκτηση της ΕΒΖ

Επάνοδος του Innovation Brain για την απόκτηση της ΕΒΖ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Innovation Brain, του Lukas Fecker, δηλώνοντας έτοιμη να αναλάβει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε νέα δεσμευτική πρόταση, όπως υποστηρίζει, για την οποία αναμένει την απάντηση των τραπεζών, ενώ δηλώνει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σχέδιό της από την επόμενη κιόλας ημέρα της έγκρισης, δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης, αναφέρει πως “το επιχειρηματικό της σχέδιο για την επανεκκίνηση της ελληνικής παραγωγής ζάχαρης είναι η μόνη βιώσιμη λύση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και οικοδομώντας και εξασφαλίζοντας μια κρίσιμη βιομηχανία στη Βόρεια Ελλάδα.”

Παραδέχεται πως για να επανακάμψει η εταιρεία απαιτούνται νέες άμεσες επενδύσεις και χρηματοδότηση, δηλώνει ότι υπέβαλε νέα δεσμευτική προσφορά, ενώ σημειώνει πως αναμένει την απάντηση των Τραπεζών στο νέο σχέδιό της. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της αναφέρει πως το fund είναι έτοιμο να εφαρμόσει το σχέδιο από την επόμενη ημέρα της έγκρισης, επομένως πολύ πριν από τα Χριστούγεννα.

Η πρόταση, την οποία το fund χαρακτηρίζει εμπιστευτική, συνοψίζεται στα εξής:

• Απόκτηση της EBZ με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι.

• Πρόσθετη χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ, για τη λειτουργία της επιχείρησης. Ωστόσο το fund δεν λέει πουθενά αν αυτά τα 30 εκατ. ευρώ θα είναι το σύνολο των κεφαλαίων που προτίθεται να βάλει στην εταιρεία. Σε μια τέτοια περίπτωση τα προς επένδυση κεφάλαια υπολείπονται αρκετά από τα 70 εκατ. ευρώ για τα οποία είχε δεσμευθεί το περασμένο καλοκαίρι.

• Δέσμευση ότι η Ελλάδα θα είναι ο κύριος χώρος παραγωγής.

• Επίσης ξεκαθαρίζει πως δεν θα επικεντρωθεί στη Σερβία, για την οποία αναφέρει πως η παραγωγή της είναι κακή, όπως ήταν και πέρυσι. Τονίζοντας παράλληλα πως τη Σερβία δεν τη βλέπει ως βασική αγορά.

• Για την εγχώρια αγορά δεσμεύεται για τη λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής ζάχαρης, η μία για την παραγωγή της συμβατικής λευκής ζάχαρης και η άλλη για παραγωγή βιολογικής ειδικής ζάχαρης υψηλής ποιότητας

• Υποστηρίζει πως έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία ενός συνεργάτη για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής ζάχαρης ενώ έχει έρθει σε συμφωνία με έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους ζάχαρης, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.

• Επαναφέρει το σχέδιο για τριετείς συμβάσεις με τους αγρότες που παράγουν ζαχαρότευτλα.

• Σημειώνει πως ξεκίνησε συνεργασία με άλλους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και με φαρμακευτική εταιρεία.

• Τέλος αναφέρει πως εξετάζει την παραγωγή βιοαιθανόλης.