Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση στα χέρια του Γ. Ντάισελμπλουμ

Ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση στα χέρια του Γ. Ντάισελμπλουμ

Αίτημα για εξάμηνη παράταση έστειλε η Αθήνα σήμερα το πρωί, γεγονός που επιβεβαίωσε μέσω tweet και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η Ελλάδα επιλέγει την αίτηση επέκτασης του «master financial assistance facility of Greece» για έξι μήνες.

Η σημερινή μέρα είναι καθοριστική για τις προοπτικές να υπάρξει συμβιβαστική λύση επί του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, εφόσον Αθήνα και Βρυξέλλες οριστικοποιούν την ουσία και τις διατυπώσεις ενός κειμένου που θα είναι ικανοποιητικό για τις δύο πλευρές.

Οι συζητήσεις σε κάθε περίπτωση βρίσκονται στο πιο λεπτό σημείο, με τις δύο πλευρές πάντως να προσεγγίζουν όλο και περισσότερο.

Δηλώσεις Γ. Βαρουφάκη

Αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην εξελισσόμενη εθνική υπόθεση της διαπραγμάτευσης.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα κλείσει καλά, αύριο-μεθαύριο. Είμαστε σε καλό δρόμο, οι διαβουλεύσεις δείχνουν όλα τα σημάδια της σύγκλισης. Βέβαια μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα κανένας δεν μπορεί να το προϊδεάζει. Απλώς εγώ θέλω να σας μεταφέρω αυτό το κλίμα της αισιοδοξίας και της καλής σχέσης η οποία σμιλεύεται μέρα-μέρα, ώρα-ώρα, email-email»