Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Άκαρπες οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – τρόικας στο Παρίσι

Άκαρπες οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – τρόικας στο Παρίσι

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι διήμερες επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι. Επίσης, δεν αποφασίστηκε πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Βασικό σημείο τριβής είναι η απαίτηση της τρόικα να βρει η Ελλάδα 2,5 δισ. από επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2015.

Πλέον, όμως, με τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα, η πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται ασφυκτική ενώ όλα τα σενάρια σε πολιτικό επίπεδο βρίσκονται πια πάνω στο τραπέζι.

Μετά το χθεσινό αδιέξοδο, κυρίως όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό, το πιο πιθανό σενάριο θεωρείται η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Από εκεί και πέρα το μεγάλο ερωτηματικό, που ίσως καθορίσει και τις τελικές εντυπώσεις και προφανώς και τις πολιτικές εξελίξεις, είναι η χρονική διάρκεια αυτής της παράτασης και οι όροι που θα την συνοδεύουν.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως θα υπάρξει μόνον μια παράταση τεχνικής φύσης μερικών εβδομάδων ή το πολύ ενός μήνα ώστε να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται και η σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group. Εκεί θα αποκαλυφθεί η στάση που τηρούν τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ευρωζώνης έναντι της πολιτικής επιείκειας που επιδιώκει η ελληνική πλευρά