Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Ζυθοποιίες στην Ευρώπη εξαγοράζει η ιαπωνική Asahi

Ζυθοποιίες στην Ευρώπη εξαγοράζει η ιαπωνική Asahi

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά ζυθοποιείων και brand της SAB Miller από την ιαπωνική Asahi, προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal, της πρώτης με την AB InBev.

Όπως ανακοίνωσε η Asahi Group Holdings, συμφώνησε να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της SABMiller σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη, από την ABInBev, έναντι 7,3 δισ. ευρώ, σε μια κίνηση που εκτοξεύει τη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ιαπωνίας στην τρίτη θέση στη γηραιά ήπειρο.

Η Asahi αναμένει πως η εξαγορά –η οποία εκτείνεται σε πέντε χώρες και περιλαμβάνει μπύρες όπως η Pilsner Urquell και η Kozel – θα κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η συμφωνία θα βοηθήσει την ιαπωνική εταιρεία να ισχυροποιήσει τη θέση της στο εξωτερικό, προκειμένου να μεταμορφωθεί σταδιακά σε παγκόσμια δύναμη, αναφέρει το Bloomberg. Σημειώνεται ότι η Asahi είχε ήδη συμφωνήσει να πληρώσει 2,55 δισ. ευρώ για τις μάρκες Peroni και Grolsch της ABInBev.

Όσον αφορά στην τελευταία, η εκποίηση τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τις αντιμονοπωλιακές αρχές, που ενέκριναν την εξαγορά της SABMiller για περίπου 100 δισ. δολάρια.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter