Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / «Ζουμπουρλού» το 10ο κατάστημα του Ομίλου Καστελόριζο

«Ζουμπουρλού» το 10ο κατάστημα του Ομίλου Καστελόριζο

Άνοιξε  το 10ο κατάστημα του Ομίλου Καστελόριζο, αυτή τη φορά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  στην Πλατεία του Ψυρρή, ένα νέο γλυκοπωλείο η «Ζουμπουρλού», όπου ο αέρας  της   Κωνσταντινούπολης,  συνδυάζεται στα ντεκόρ με ένα «άγγιγμα» Παρισιού αλλά και στις γεύσεις,  συνδυάζοντας το γλυκό με το… αλμυρό.

«Το ιστορικό κέντρο έχει δύναμη. Προλάβαμε να κλείσουμε το πόστο πριν από 15 περίπου μήνες  και πριν οι τιμές των  ακινήτων ξεφύγουν», είπε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στην οδό Αισχύλου 4,  ο ιδρυτής του Ομίλου Αντώνης Σταύρου, παρουσία του διευθυντή της  «Ζουμπουρλού» Βασίλη Σταύρου,  τον συνεταίρο του Δημήτρη Ζιάκα και τον pastry chef, Τάσο Ζησόπουλο, που  με  χρόνια εμπειρίας, στις ανατολίτικες πίτες μαζί με κοκτέιλ, τσίπουρα και ευάριθμες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη  στη μοναδική σε σχήμα πλατεία της Αθήνας.

Παρουσιάζοντας  το νέο απόκτημα στη Πλατεία Ψυρρή, ο κ.  Σταύρου, μίλησε  για  το παλιό πέτρινο κτήριο της οικογένειας Αλιμόνου,  όπου ο Όμιλος επένδυσε  700 χιλιάδες ευρώ για να στήσει ένα ζεστό και καλαίσθητο καφέ – ζαχαροπλαστείο, αλλά και ένα μίνι ξενώνα με 4 δωμάτια που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρία προς εκμετάλλευση, ενώ στόχος  για το επόμενο καλοκαίρι είναι το άνοιγμα του rouf garden με όμορφη θέα.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε  ότι το Καστελόριζο  αναπτύσσεται με προσεκτικά βήματα,  θέλοντας να «χτίσει» και στο γλυκό το δικό του ξεχωριστό όνομα, γιαυτό και δεν παρασύρεται από «σειρήνες» για γρήγορη επέκταση της ιδέας με τη «Ζουμπουρλού» και σε άλλες περιοχές, αποκαλύπτοντας πως στα 17 του, στο Χαιδάρι, είχε εργαστεί  σε γλυκοπωλείο.

Όσον αφορά τον  ενοποιημένο τζίρο του Ομίλου  το 2018, επισημάνθηκε   πως κινείται ανοδικά, φτάνοντας  τα 10 εκατ. ευρώ ανεβασμένος κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2017,  με τα εστιατόρια Βάρκιζας και Βούλας να έχουν ρεκόρ ανόδου, ενώ  αναμένεται να κινηθεί ανοδικά και το 2019. Αναφερόμενος στις τιμές,  ο κ. Σταύρου τόνισε  ότι οι μειώσεις φόρων είναι ευεργετικές για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εστίασης, όμως  ειδικά στον τομέα των ψητοπωλείων,  οι ανοδικές πιέσεις των τιμών του κρέατος είναι έντονες εσχάτως.  Σήμερα  ο Όμιλος  έχει 350 εργαζόμενους, οι 15 εκ των οποίων είναι στο νέο σημείο, παραδεχόμενος  πως  το πιο δύσκολο θέμα είναι η ανεύρεση προσωπικού, ειδικά στο σέρβις. Τέλος σημείωσε ότι συνεργάζεται  με 50 Έλληνες προμηθευτές έχοντας παρουσία πέρα από την εστίαση και στις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Να σημειωθεί , πως   ο Όμιλος  με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διαθέτει το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές,  το «Μezze Glyfada» ,  το «Ramino» στη Γλυφάδα  και το «K.Grill» στη Βούλα.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin