Ειδήσεις
Home / Top Slider / Ζημιές για τη Μόρνος της οικογένειας Φιλίππου

Ζημιές για τη Μόρνος της οικογένειας Φιλίππου

Διεύρυνση ζημιών στα 0,9 εκατ. ευρώ από 0,4 εκατ. ευρώ που ήταν αυτές το 2018 εμφάνισε πέρυσι η βιομηχανία συσκευασίας ΜΟΡΝΟΣ, οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν 5,7% στα 46,6 εκατ. ευρώ, λόγω της άκαμπτης συσκευασίας.

Το ενοποιημένο μικτό κέρδος υποχώρησε σε 5,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,8 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 0,3 εκατ. ευρώ έναντι 0,7 εκατ. ευρώ το 2018 και το ενοποιημένο Ebitda σε 4,3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,6 εκατ. ευρώ και σαν ποσοστό επί των πωλήσεων 9,2% έναντι 9,3% του έτους 2018.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19 παρότι το περιβάλλον αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει ιδιαίτερα ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον καθώς δεν είναι γνωστό πότε θα επανέλθουν οι κανονικοί ρυθμοί, η διοίκηση της εταιρίας θεωρεί ότι η πανδημία δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στον κύκλο εργασιών της, αν επικρατήσει το θετικό σενάριο το οποίο προβλέπει σημαντική ύφεση στο πρώτο εξάμηνο του 2020 με ανάκαμψη των μεγεθών στο δεύτερο εξάμηνο. Οι πωλήσεις της εταιρίας το πρώτο τρίμηνο του 2020 κινήθηκαν ανοδικά και ξεπέρασαν τον προβλεπόμενο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του 6%.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin