Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Εμπορεύματα: Υποχωρούν τα προθεσμιακά συμβόλαια σόγιας και καλαμποκιού

Εμπορεύματα: Υποχωρούν τα προθεσμιακά συμβόλαια σόγιας και καλαμποκιού

Οι τιμές του καλαμποκιού και της σόγιας υποχώρησαν στο Σικάγο την Δευτέρα κυρίως λόγω των εκτιμήσεων ότι θα επιταχυνθεί η συγκομιδή αυτή την εβδομάδα καθώς προβλέπονται ξηρές καιρικές συνθήκες. Η τιμή των σιτηρών επίσης υποχώρησε.

Η συγκομιδή σιτηρών έφτασε στις βασικότερες περιοχές καλλιέργιας στις ΗΠΑ το 46% εως την 26η Οκτωβρίου. Η συγκομιδή σόγιας ήταν 70 τοις εκατό, σε σύγκριση με τον μέσο όρο 76 τοις εκατό ρυθμό.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, σε μεγάλο μέρος των μεσοδυτικών πολιτειών (συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων παραγωγών Αϊόβα και Ιλινόις) θα σημειωθούν βροχοπτώσεις που φτάνουν τα 2.5 εκατοστά τις επόμενες 7 ημέρες.

«Η συγκομιδή θα πρέπει να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς και να οδηγήσει σε περαιτέρω ενδεχόμενη πώληση” αναφέρει η Commonwealth Bank of Australia. Το καλαμπόκι (παράδοση Δεκεμβρίου) υποχώρησε 0,7% στα 3,7425 δολάρια ανά μπούσελ στις 5:20 π.μ. στο Chicago Board of Trade. Η σόγια (παράδοση Ιανουαρίου) υποχώρησε 0,8% σε $ 10.405 ανά μπούσελ. Το σιτάρι για παράδοση Δεκεμβρίου στο Σικάγο υποχώρησε 0,8% σε 5,285 δολάρια ανά μπούσελ.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin