Ειδήσεις
Home / Retail / Welovesupermarket.gr: Αύξηση πωλήσεων, μεριδίου και κωδικών

Welovesupermarket.gr: Αύξηση πωλήσεων, μεριδίου και κωδικών

Σημαντική ανάπτυξη αναμένει η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών welovesupermarket.gr τόσο για το 2017 όσο και το 2018, φθάνοντας ήδη τον Αύγουστο μερίδιο αγοράς της τάξης του 34,9%.

Στην εξέλιξη αυτή έχει συμβάλλει και η συνεργασία των τελευταίων μηνών με τον όμιλο Παντελιάδη (Metro, My Market), ο οποίος έχει αυξήσει την συμμετοχή του στην εταιρεία Net Spirit AE (στην οποία ανήκει το welovesupermarket.gr) σε σημαντικό διψήφιο ποσοστό (όχι πλειοψηφικό), σύμφωνα με όσα αναφέρει στο foodbusiness.gr ο κ. Διονύσης Ζήβας, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας. Ο ίδιος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές προχωρούν τον σχεδιασμό των επόμενων «βημάτων» στη συνεργασία αυτή, που θα ανακοινωθούν το προσεχές τρίμηνο.  

Το welovesupermarket.gr  δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013, αποτελώντας το 1ο online super market που έγινε στην Ελλάδα και το μοναδικό με πανελλαδική κάλυψη.

Αξιοποιώντας τις απαιτήσεις των καιρών, καθώς και τη διαρκή εξοικείωση του καταναλωτή με το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι δημιουργοί του Γιώργος και Διονύσης Ζήβας, στόχο είχαν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό σουπερμάρκετ που θα επιτρέπει να γίνονται τα ψώνια του νοικοκυριού, γρήγορα, άνετα και εύκολα και με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης προς όφελος των πελατών του.

Από τότε πάνω από 100.000 νοικοκυριά έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα του welovesupermarket.gr και έχουν εκτελεστεί πάνω από 420.000 παραγγελίες.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, το 98,8% των πελατών που έχουν παραγγείλει θα επαναλάμβαναν την παραγγελία τους, ενώ το 82% θα το σύστηνε και στους φίλους του (πηγή e-satisfaction). Επιπλέον, ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες έχουν αυξημένο καλάθι κατά 83% σε σχέση με τους νέους πελάτες και την πρώτη παραγγελία τους. Βέβαια, τα μερίδια διείσδυσης είναι ακόμα χαμηλά, αλλά η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει 5πλασιασμό του τζίρου μέσα στην επόμενη 5ετία.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζήβας, ο τζίρος των online super market το 2017 διαμορφώνεται μεταξύ των 18-22 εκατ. ευρώ, με πρόβλεψη να ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ στην πενταετία, κατακτώντας μερίδιο περί το 1% από την συνολική πίτα του grocery, που εκτιμάται στα 10-12 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μία παραγγελία από το κατάστημα WeLove μπορεί να παραδοθεί σε οποιοδήποτε προορισμό στην Ελλάδα, εντός 24 ωρών, μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών courier. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν επιστροφής οποιουδήποτε προϊόντος έως και 365 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς, καθώς και η μηδενική χρέωση μεταφορικών με αγορές 59€ και άνω σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το όραμα του weLoveSupermarket.gr είναι να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τον καταναλωτή του, καλύπτοντας τις ανάγκες του. Έτσι θα μπορεί να ψωνίζει, σε ανταγωνιστικές τιμές από τον υπολογιστή ή το κινητό του και να παραλαμβάνει τα ψώνια του στην πόρτα του ή από σημεία που ο ίδιος θα επιλέξει σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, ως κοινωνικά υπεύθυνη επιχείρηση, προσφέρει σταθερά έκπτωση 10% σε 3τεκνους και πολύτεκνους για πάντα και 10% σε φοιτητές για όλη την διάρκεια των σπουδών τους.

Όπως αναφέρθηκε, η στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο METRO και την αλυσίδα My market το Φεβρουάριο του 2017, έπαιξε και συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Ήδη διατίθεται από το WeLoveSupermarket.gr μια ευρύτατη γκάμα 800+ κωδικών ιδιωτικής ετικέτας Alta Gusto & Alta Kouzina σε τρόφιμα και Pappy σε είδη σπιτιού, καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας. Σήμερα το σύνολο κωδικών που διαθέτει η WeLove ξεπερνάει τους 9.000 κωδικούς, ενώ το επόμενο εξάμηνο οι κωδικοί αναμένεται να αυξηθούν στους 12.000 -13.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group με την οποία συνεργάζεται η Net Spirit, τον Αύγουστο του 2017 το μερίδιο αγοράς έφτασε το 34,9%, ενώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες το κατάστημα εμφανίζεται ως leader στην αγορά, όπως π.χ. στις Βρεφικές Πάνες (90%), Απορρυπαντικά πιάτων (49%), Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής (48%), Απορρυπαντικά Ρούχων (45%), Hair Care & Styling (41%) κ.λπ.

 

Κυρέλα Πέτρου

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin