Ειδήσεις
Home / Retail / Wal-Mart: Οι online πωλήσεις ώθησαν τα συνολικά έσοδα

Wal-Mart: Οι online πωλήσεις ώθησαν τα συνολικά έσοδα

Αύξηση πωλήσεων ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου Wal-Mart, τόσο για το τελευταίο τετράμηνο της παρελθούσας χρήσης, όσο και για το σύνολο αυτής. Η αύξηση στα συγκρίσιμα μεγέθη, αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου και της υψηλότερης επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Ειδικότερα, η Wal-Mart ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 1% σε 130,9 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 27 Ιανουαρίου, ωστόσο εξαιρώντας την επίδραση των νομισματικών ισοτιμιών, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3%. Για το σύνολο του έτους, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,8% και διαμορφώθηκαν σε 485,9 δισ. δολάρια.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 17,9% στα 3,8 δισ. δολ, ενώ στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 7,2% στα 13,6 δισ δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι online πωλήσεις της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 29%. Οι πωλήσεις εκτός ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,1%, ωστόσο εάν εξαιρεθούν οι επιδράσεις από τις νομισματικές ισοτιμίες, οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 3%.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter