Ειδήσεις
Home / Top Slider / Vivartia: Υπογράφηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της

Vivartia: Υπογράφηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της

Ο όμιλος Vivartia ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 27 Ιουνίου, 2018, υπεγράφησαν οι επιμέρους δανειακές συμβάσεις των εταιρειών του. Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκε η από 1ης Μαρτίου 2018 Συμφωνία Αναδιάρθρωσης συνολικού ποσού €373 εκατ. μεταξύ του ομίλου Vivartia και των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank Ergasias, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι βασικοί όροι της αναδιάρθρωσης είναι ιδιαιτέρως επωφελείς για τον όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι τις 20/10/2024, καθώς επίσης και μείωση του κόστους δανεισμού του, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της ανωτέρω Συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.

Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης αποτελεί ορόσημο για τον όμιλο Vivartia, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του ομίλου εντός και εκτός των Ελληνικών Συνόρων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin