Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Βιτάλης (ΔΟΦ): Επιστολή στον ΥπΑΑΤ για το συμβάν νοθείας στη φέτα

Βιτάλης (ΔΟΦ): Επιστολή στον ΥπΑΑΤ για το συμβάν νοθείας στη φέτα

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το πρόσφατο συμβάν νοθείας και για την καθυστέρηση της έγκρισης της ΔΟΦ, έσετιλε ο κ. Ιωάννης Βιτάλης, Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Ακολουθεί η επιστολή:

 

 

Προς

τον Αξιότιμο ΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

κ ΣΠΗΛΙΟ ΛΙΒΑΝΟ

ΑΘΗΝΑ

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από το από 09.6.2021 δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πληροφορηθήκαμε την επιβολή προστίμου «260.000,00» ευρώ σε εγχώρια γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα να έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο τα στοιχεία, όσο και το σκεπτικό της απόφασης αυτής. Με βάση το γεγονός αυτό το Δ.Σ. της «ΔΟΦ» διατυπώνει, αυτονόητα, τα ακόλουθα ερωτήματα / αιτήματα με την παράκληση να έχει την άμεση απάντησή σας:

α.-Να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα το σκεπτικό της Απόφασης, ώστε το σύνολο του Κλάδου μας αλλά και οι καταναλωτές να γνωρίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη της και εάν είναι παράπτωμα δόλου ή βιομηχανικό λάθος.

β.-Γίνεται φανερό, ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο Νόμος Βορίδη (838/51008/2019). Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό.

γ.-Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, ότι εκκρεμεί ακατανόητα εδώ και μήνες η αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της «ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΕΤΑΣ», η οποία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που περιγράφεται στους σκοπούς της.

Κατανοείτε, ασφαλώς, κ Υπουργέ, ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Οργάνωσή μας, κάτι που – σε περίπτωση μη άμεσης προώθησής τους – μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την προώθησή τους με κάθε νόμιμο μέσον.

Με τιμή,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΦ

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Βιτάλης

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter