Ειδήσεις
Home / Top Slider / Unilever: Οι κινήσεις για αναπλήρωση τζίρου μετά την πώληση ελαιόλαδου -μαργαρινών

Unilever: Οι κινήσεις για αναπλήρωση τζίρου μετά την πώληση ελαιόλαδου -μαργαρινών

Επενδύσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει η Ελαΐς-Unilever Hellas στην προσπάθεια να ισοσταθμίσει τη μείωση του ποσοστού των εγχωρίως παραγόμενων προϊόντων που υπέστη, μετά την πώληση των ελαιολάδων και μαργαρινών στο fund KKR.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Γαστούνη Ηλείας, ο γενικός διευθυντής της Unilever Ελλάδος, Κύπρου και ΝΑ Ευρώπης, κ. Jean Francois Etienne, οι κινήσεις αυτές εκτός από επενδύσεις, θα σηματοδοτήσουν και τόνωση των εξαγωγών στα Βαλκάνια.

«Μαζί με το ελαιόλαδο το ποσοστό της εγχώριας παραγωγής προϊόντων κυμαινόταν στο 65%. Χωρίς την προσμέτρηση του ελαιόλαδου και των μαργαρινών το ποσοστό υποχωρεί περί το 35%. Ωστόσο, με τη μεταφορά της παραγωγής από την Ιταλία των υγρών αUnileverπορρυπαντικών το ποσοστό ενισχύεται στο 40%-45%, που είναι μια ισχυρή επίδοση σε σχέση και με την παραγωγή σε άλλες αγορές του ομίλου» τόνισε ο επικεφαλής του διεθνούς κολοσσού των καταναλωτικών ειδών.

Εκτός από τη μεταφορά της παραγωγής υγρών απορρυπαντικών η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει στην Ελλάδα την παραγωγής προϊόντων «Lux» από τη Σαουδική Αραβία.

«Ο όμιλος σταδιακά σχεδιάζει να μεταφέρει όλη την παραγωγή των προϊόντων Lux στην Ελλάδα, στο μοντέλο των υφιστάμενων συνεργασιών του με τρίτους, όπως η εταιρεία Παπουτσάνης», τόνισε ο Jean Francois Etienne. Η μεταφορά αναμένεται να γίνει σταδιακά, ενώ η εγχώρια παραγωγή 10.000 τόνων απορρυπαντικών  που μέχρι σήμερα παράγονται από την Ιταλία αναμένεται να γίνει ως το πρώτο τρίμηνο του 2019. Παράλληλα όπως αναφέρθηκε αναμένεται να γίνει και μεταφορά της γραμμής παραγωγής μαργαρινών στην Ελάνθη Α.Ε.

Παράλληλα, η εταιρεία θα επιδιώξει την τόνωση της λειτουργίας του εργοστασίου βιομηχανικής τομάτας στη Γαστούνη, το οποίο παρουσίασε το Σάββατο στα ΜΜΕ ο επικεφαλής της εταιρείας. Άλλωστε η Ηλεία και η χώρα συνολικά, είναι από τις πρώτες στην παραγωγή αυτή.

Έτσι από τη Γαστούνη το 45% της παραγωγής εξάγεται σε Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία και Αγγλία. Το προϊόν εξάγεται σε μορφή χύδην και όχι συσκευασμένο, λόγω κόστους και σχεδιασμού της εταιρείας. Όπως ανέφερε η διευθύντρια της μονάδας, κυρία Στέλλα Γεωργανά, «μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας με 100 παραγωγούς και μέσω της εφαρμογής βιώσιμων πρακτικών, η εταιρεία έχει καταφέρει μέσα σε εφτά χρόνια να αυξήσει την παραγωγή κατά 33% στους 45.000 τόνους, την καλλιεργήσιμη έκταση κατά 25% σε 5.600 στρέμματα και τις εξαγωγές κατά 158% σε 25.000 τόνους». Να σημειωθεί ότι το τζίρος της δραστηριότητας της pummaro ανήλθε την περσινή χρονιά σε περίπου 24 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin