Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Unilever: Εξαγοράζει την ρουμανική μονάδα παγωτού Betty Ice

Unilever: Εξαγοράζει την ρουμανική μονάδα παγωτού Betty Ice

Η Unilever προχώρησε στην εξαγορά της Ρουμανικής εταιρείας κατασκευής παγωτών Betty Ice, με το τελικό ποσό της συμφωνίας να μην έχει ανακοινωθεί. Η συμφωνία υπόκειται σε κανονιστική έγκριση από τις ρουμανικές αρχές ανταγωνισμού.

Το τμήμα παγωτών της Νότιας & Κεντρικής Ευρώπης της Unilever και η Betty Ice θα λειτουργήσουν ως ανεξάρτητη μονάδα στην Unilever και θα διοικούνται από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Betty Ice, Vasile Armenean, δήλωσε η Unilever σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του James Simmons, διευθύνοντα συμβούλου της Unilever Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης «Είμαστε ευτυχείς που η Betty Ice θα ενταχθεί στην οικογένεια Unilever, καθώς η Betty Ice είναι μια θαυμάσια επιχείρηση που την αγαπάνε πολύ οι Ρουμάνοι και είμαι πολύ ευχαριστημένος που ο Vasile Armenean αποφάσισε να γίνει μέλος της εταιρείας μας. Συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός λαμπρού μέλλοντος για τη νέα αυτή επιχείρηση».

Αυτή η εταιρική σχέση στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση της μάρκας, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα του ομίλου Unilever με την τοπική τεχνογνωσία της αγοράς παγωτού και την τεχνογνωσία του ιδρυτή της Betty Ice. «Σε 23 χρόνια έχουμε μεγαλώσει μια μεγάλη επιχείρηση στη Ρουμανία και είμαστε υπερήφανοι που η Betty Ice, η νούμερο ένα ρουμανική μάρκα παγωτού , θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του νούμερο ένα παγκοσμίως παραγωγού παγωτού. Η κληρονομιά μας και το όραμα της Unilever είναι μια τέλεια αντιστοιχία για το μέλλον της μάρκας Betty Ice «, δήλωσε ο Vasile Armenean.

Η Betty Ice ιδρύθηκε το 1994 και σήμερα απασχολεί 760 άτομα στο εργοστάσιό της στη Suceava. Το 2016, η Betty Ice ανακοίνωσε κέρδη 6,2 εκατομμύρια δολαρίων, αυξημένα κατά 3% ετησίως, σε κύκλο εργασιών 127 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 12%.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+