Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / Το “PepsiCo School” ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Το “PepsiCo School” ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Η PepsiCo για 2η συνεχή χρονιά επενδύει σε πτυχιούχους με στόχο να συμβάλλει στη προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κατά τον οποίο καταρτίστηκαν 160 άνεργοι πτυχιούχοι σε 8 ειδικότητες, το PepsiCo School  επιστρέφει τον Απρίλιο με δεύτερο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων και δίνει την ευκαιρία σε  πτυχιούχους ΑΕΙ ή ΤΕΙ που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, να ενισχύσουν τη γνώση και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, κατανοώντας την έννοια του επιχειρείν μέσα από το πρίσμα ενός πολυεθνικού ομίλου.

Σκοπός – του πρόσφατα βραβευμένου PepsiCo School από τα «HR Excellence Awards» είναι να δώσει την ευκαιρία σε πτυχιούχους, μιας περαιτέρω επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει επίκαιρη εξειδίκευση συμβατή με την αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες περνούν από τη θεωρία στην επαγγελματική πράξη και το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα τους δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι άνθρωποι της εταιρείας ανέδειξαν και πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή ιδέα, που αφουγκράζεται μια βασική ανάγκη της κοινωνίας, το καινοτόμο “PepsiCo School”. Τα ίδια τα στελέχη της PepsiCo γίνονται ξανά  «εκπαιδευτές», μοιράζονται τη γνώση τους και ανοίγουν τις πόρτες της εταιρείας ώστε να γνωρίσουν από κοντά άξιους και με ενδιαφέρον αποφοίτους όπου και εκείνοι με τη σειρά τους μοιράζονται τις δικές τους σκέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαρακτήρας του PepsiCo School είναι εθελοντικός και μη ανταγωνιστικός, ενώ η πρωτοβουλία δεν συνδέεται με τις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο workshop συνέντευξης για εξεύρεση εργασίας από την Adecco, κορυφαία εταιρεία στην παροχή Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού.

Βασική στρατηγική κατεύθυνση της PepsiCo αποτελεί η καθημερινή υλοποίηση του οράματός της που δεν είναι άλλο από την «Απόδοση με Σκοπό». Η «Απόδοση με Σκοπό», είναι ο τρόπος του επιχειρείν της, πετυχαίνοντας βιώσιμη οικονομική απόδοση, προσφέροντας στους καταναλωτές μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων και ποτών που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, παρέχοντας ταυτόχρονα έναν υγιή χώρο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα περιβάλλον εργασίας μέσα στο οποίο μπορούν να εκκολαφτούν νέα εγχειρήματα, καινοτόμες ιδέες, ταλέντα.

Η διάκριση της PepsiCo με τον τίτλο «Top Employer Greece 2016» και «Top Employer Europe 2016» από το Top Employers Institute  δικαιώνει τη παραπάνω στρατηγική και αναγνωρίζει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και τη βαθιά πίστη της εταιρείας στη δυναμική των ανθρώπων.

«Πιστεύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας, στις  καινοτόμες ιδέες, στο ταλέντο και στον ενθουσιασμό και γι’ αυτό με πάθος ενθαρρύνουμε τη διάθεση για μάθηση. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την μεγάλη απήχηση που είχε από τη πρώτη στιγμή το PepsiCo School, ένα δημιούργημα των ανθρώπων τηςPepsiCo, μια μεγάλη και μακροπρόθεσμη επένδυση στο κινητήριο μοχλό της κοινωνίας μας που δεν είναι άλλος από τους ικανούς ανθρώπους. Με μεγάλη χαρά αποδεχόμαστε αυτήν την επιτυχία ως πρόκληση για το μέλλον και δέσμευση να συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στους ταλαντούχους εργαζόμενούς μας, που αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών μας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν εργασιακό περιβάλλον» δήλωσε η κυρία Αναστασία Μακαριγάκη (Senior HR Director Greater Balkans, Central Europe and Southeast Europe Franchise).