Ειδήσεις
Home / Logistics / Τα αυτοκίνητα «μιλάνε» αξιοποιώντας μια ελληνική καινοτόμο εφαρμογή

Τα αυτοκίνητα «μιλάνε» αξιοποιώντας μια ελληνική καινοτόμο εφαρμογή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του DECAR στην Ιρλανδία και συγκεκριμένα στο Web Summit 2015.
Η αποστολή που έγινε με την αρωγή της Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας ΘΕΑ και του ΕΒΕΑ, κρίνεται ως αποφασιστικής σημασίας για την εξέλιξη του φιλόδοξου και καινοτόμου project του DECAR. H ομάδα τουDECAR είχε συναντήσεις με πολλούς υποψήφιους επενδυτές, στελέχη της βιομηχανίας, άλλες εταιρείες πληροφοριών, και γενικά στην πρώτη διεθνή εμφάνιση του DECAR προέκυψε ενδιαφέρον για συνεργασίες.
Το DECAR είναι μια αμιγώς ελληνική προσπάθεια για την εισαγωγή των τροχοφόρων στον χώρο των social media, αξιοποιώντας τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο internet of things. H ολοκληρωμένη πλατφόρμα του DECAR αποσκοπεί στην προσθήκη σε κάθε αυτοκίνητο, της δυνατότητας να επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη του αλλά και τον υπόλοιπό κόσμο με τρόπο τέτοιο που πραγματικά θα αλλάξει την εμπειρία κτήσης, χρήσης και συντήρησης σε πρωτόγνωρα δεδομένα. Το αυτοκίνητο με την βοήθεια του DECAR πλέον παύει να γίνεται απρόσωπο, μπορεί να επικοινωνεί με το Internet, να ποστάρει στην δική του σελίδα το τι του συμβαίνει, πως έκανε μια διαδρομή, τι κατανάλωσε κλπ. Μπορεί πλέον να «μιλά» με το service του χωρίς παρέμβαση του ιδιοκτήτη, να συλλέγει δεδομένα υγείας κι όλα αυτά χάρη στις ολοκληρωμένες λύσεις του DECAR. Μπορεί να είναι μια ανεξάντλητη πηγή ανοιχτών δεδομένων (όλα αυτά πάντα βέβαια σε σχέση με το τι επιτρέπει ο ιδιοκτήτης να δοθούν δημόσια) που θα μπορεί να προσφέρει ατελείωτες πληροφορίες παντού και για τα πάντα!
Με το ελληνικό DECAR για παράδειγμα θα μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο της Εθνικής Οδού βρέχει, που ο δρόμος δεν έχει πρόσφυση, που έχει κίνηση και άπειρες άλλες πληροφορίες που αυτή την στιγμή συλλέγουν οι αισθητήρες κάθε αυτοκινήτου, και δεν τις μεταδίδουν.
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter