Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Τα “αιματοβαμμένα” αβοκάντο

Τα “αιματοβαμμένα” αβοκάντο

Ο βρετανικός λιανεμπορικός όμιλος Tesco, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ότι ανέστειλε τις προμήθειες αβοκάντο από την εταιρεία Kakuzi Kenya. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους φρουρούς ασφαλείας της φάρμας. Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία φέρεται να βρίσκεται υπό έρευνα, προμηθεύει εκτός από την Tesco και άλλες μεγάλες βρετανικές αλυσίδες όπως η Sainsbury.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης, φρουροί που εργάζονται για το Kakuzi, ένα αγρόκτημα στην Κένυα που ανήκει σε Βρετανούς μεγιστάνες, κατηγορούνται για ακραία βία εναντίον των κατοίκων της περιοχής. Από το 2009, έχουν κατατεθεί 79 ισχυρισμοί εναντίον του αγροκτήματος, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός 28χρονου για κλοπή αβοκάντο από το αγρόκτημα.
Η εταιρεία αρνείται τους ισχυρισμούς και το διοικητικό συμβούλιο και η διοίκηση εξέδωσαν ανακοίνωση. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση “το δημοσίευμα των Sunday Times, είχε σκοπό να βλάψει τη φήμη του Kakuzi”. Σε άλλο σημείο τονίζεται πως η εταιρεία δεν είναι βρετανική “είμαστε μια εταιρεία από την Κένυα με 1.300 μετόχους, η πλειοψηφία των οποίων είναι από την Κένυα και διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών του Ναϊρόμπι για πάνω από 50 χρόνια”.
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin