Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Συνεχίζονται τα κρούσματα διακίνησης ατυποποίηστων ακτινιδίων

Συνεχίζονται τα κρούσματα διακίνησης ατυποποίηστων ακτινιδίων

Συνεχίσθηκαν κατά την τελευταία εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών κυρίως από την περιοχή Καβάλας, όπως και οι εξαγωγές έγχρωμων ποικιλιών, με τις τιμές μέχρι σήμερα να έχουν διαμορφωθεί σε καλά επίπεδα.

Με ελάχιστους ρυθμούς από αποθέματα συνεχίστηκαν οι εξαγωγές  θερινών φρούτων (νεκταρινιών, δαμάσκηνων).

Επίσης συνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων δυστυχώς με κρούσματα διακίνησης  ατυποποίητων προϊόντων, με κίνδυνο να υπάρξει δυσφήμηση των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες αγορές σε μια χρονιά με αυξημένη ποιοτική παραγωγή στην χώρα μας και με προβλήματα μειωμένης παραγωγής και ποιότητας ανταγωνιστριών χωρών (και κατ’ επέκταση ευκαιρία για διεύρυνση εξαγωγών μας και άνοιγμα νέων αγορών).

Από τον Incofruit Hellas απευθύνεται έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στην εξαγωγή -διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, προς αποτροπή κυκλοφορίας ατυποποίητων  προϊόντων από Έλληνες, Ιταλούς  και βαλκάνιους «εμπόρους», κατ’ ευθείαν από τον αγρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι τις 27/10/2017 είχαν εξαχθεί 87.979 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών, από 69.524 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin