Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Συνεχή ρεκόρ στις εξαγωγές ακτινιδίων και μανταρινιών

Συνεχή ρεκόρ στις εξαγωγές ακτινιδίων και μανταρινιών

Με την ζήτηση σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και με υψηλές τιμές, αλλά χωρίς την αναγκαία τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη, συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών κατά την τελευταία εβδομάδα.

Η ζήτηση καλύπτεται μερικώς από τα ευρισκόμενα στο τέλος της σεζόν τους πορτοκάλια Lanelate, που με την έναρξη της συγκομιδής της ποικιλίας Valencia, θα αρχίσει να ικανοποιείται με εξισορρόπηση και των τιμών δεδομένου του όγκου παραγωγής τους και της μικροκαρπίας.

Οι εξαγωγές ακτινιδίων συνεχίσθηκαν με καλή ροή. Οι μέχρι σήμερα ποσότητες εξαγωγών καταγράφουν για άλλη μια εβδομάδα ρεκόρ όλων των εποχών με 127.747 τόνους  έναντι 92969 τόνων πέρυσι, με την Ιταλία να απορροφά 31.664 τ. έναντι 9.410 τόνους και προς Κίνα 2.181 τ. έναντι 1.605 τ., ενώ αναμένεται ότι μέχρι τέλος της εμπορικής περιόδου (30/9) θα επαναλαμβάνεται η υπέρβαση του ρεκόρ.

Το εκτιμώμενο ύψος των εξαγωγών αναμένεται να ανέλθει σε 150.000 τόνους.

Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων με τις ποσότητες προς Αίγυπτο να διαμορφώνονται  στο ύψος των 18.186 τόνων (έναντι 33.281 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο), καθώς και οι εξαγωγές αγγουριών, αλλά και φραουλών και τοματών  (1/9-8/3) 5.212.τ. & 14.226 τ. έναντι 1.502 & 11.052 αντίστοιχα.

Οι διαμορφούμενες τιμές είναι σταθερές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι τις 09/03/2017 είχαν εξαχθεί 233.541 τόνοι πορτοκαλιών από 248.033 τόνους πέρυσι, 91.811 τόνοι μανταρινιών από 79.712 τόνους πέρυσι, 7.776 τόνους λεμόνια από 2.614 πέρυσι, 347 τόνοι γκρέιπφρουτ από 305 τόνους πέρυσι, 38.335 τόνοι μήλων μέχρι 60.406 τόνους πέρυσι, 27.907 τόνους αγγούρια από 21.021 τόνους και 127.747 τόνοι ακτινιδίων, έναντι 92.969 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+