Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Συνάντηση επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων με τον Υφ. Γ. Τσακίρη για το νέο ΕΣΠΑ

Συνάντηση επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων με τον Υφ. Γ. Τσακίρη για το νέο ΕΣΠΑ

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών  η Ενημερωτική υβριδική συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γ. Τσακίρη για το νέο ΕΣΠΑ,  που συνδιοργάνωσαν η   «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», η «Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών» και η Πρωτοβουλία  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο οικοδεσπότης Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Επίτιμος Προέδρος της Ε.ΕΝ.Ε κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει το νέο ΕΣΠΑ στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα ώστε να μεγιστοποιηθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, τονίζοντας πως: «Είναι θεμελιώδες, να αξιοποιηθούν στο έπακρο και συνδυαστικά οι αναπτυξιακοί πόροι που έχει εξασφαλίσει η χώρα για την τρέχουσα δεκαετία, θέτοντας τα θεμέλια για μία ταχύρρυθμη και βιώσιμη ανάπτυξη, και μία ανθεκτική οικονομία, με ένα παραγωγικό μοντέλο «παντός καιρού» σε συγχρονισμό και στην αιχμή των παγκοσμίων οικονομικών εξελίξεων».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Διευθυντής Marketing & Εξαγωγών και Μέλος ΔΣ της Agrino κ. Αγις Πιστιόλας, στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως: «Οι αμιγώς Ελληνικές επιχειρήσεις μένουν Ελλάδα και επανεπενδύουν τα κέρδη τους στην αύξηση του παραγωγικού τους αποτυπώματος, επιστρέφοντας το μέγιστο δυνατό στην ελληνική οικονομία και κοινωνία  και συμβάλλοντας σημαντικά στην ευημερία του πολίτη της χώρας μας».

Τέλος ολοκληρώνοντας τους χαιρετισμούς των τριών συν διοργανωτών, η κα Λένα  Κολιοπούλου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ΕΛΛΗΓΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε την  «Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών» και την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» για την άψογη και σταθερή μεταξύ τους συνεργασία , τόνισε πως : «Πέραν της ενεργειακής κρίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των μεταποιητικών επιχειρήσεων αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία των μεγάλων προκλήσεων που έχει μπροστά της. Την πρόκληση της καινοτομίας, την πρόκληση της εξωστρέφειας, την πρόκληση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως θα ήταν ενδιαφέρον να διευκρινισθεί,  αν και πως συνδυάζεται το νέο ΕΣΠΑ και με την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία που προσφάτως εγκρίθηκε υπό το συντονισμό του Υπουργείου σας και τη ΓΓΒ.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γ. Τσακίρης έκανε αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων που προβλέπονται από το νέο ΕΣΠΑ για τις Ελληνικές επιχειρήσεις, τις επιλέξιμες επενδύσεις και το χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας πως: «Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις αγωνίες της αγοράς, τις ανάγκες των επαγγελματιών, σχεδιάσαμε φιλόδοξα το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, το γνωστό ΕΠΑΝΕΚ στο τρέχον ΕΣΠΑ με τους πόρους του να αγγίζει περίπου τα 4 δισ. ευρώ. Με τη χρηματοδότηση σχετικών δράσεων προσδοκούμε στην ενίσχυση τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεων, εκ των οποίων 3.300 νέες, αλλά και στην ενίσχυση περισσότερων από 6.500 επιχειρήσεων με δράσεις έρευνας και καινοτομίας, ενώ 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων στις νέες συνθήκες αγοράς. Οι ενισχύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάνω από 12.000 νέων θέσεων εργασίας και την εισαγωγή σημαντικών καινοτομιών στις διαδικασίες των επιχειρήσεων».

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας ο Υφυπουργός  απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες, είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter