Ειδήσεις
Home / Top Slider / Στρατηγική συνεργασία της Green Cola με την «Κλιάφα»

Στρατηγική συνεργασία της Green Cola με την «Κλιάφα»

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας με τη γνωστή βιομηχανία αναψυκτικών “Κλιάφα”, στα Τρίκαλα, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η Green Cola.

Όπως αναφέρεται, η συνεργασία θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της Green Cola από την θεσσαλική επιχείρηση η οποία, αξίζει να σημειωθεί, παλαιότερα και για περισσότερα από 20 χρόνια υπήρξε εμφιαλωτής της Coca Cola.

Ανάλογη συνεργασία υπάρχει από πέρυσι με την Optimal Supply Chain, η οποία παράγει την Green Cola στις εγκαταστάσεις της στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς. Συνεργασία υπήρχε και με την ΕΑΣ Αργολίδας από το 2014, η οποία ωστόσο σταμάτησε μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα το καλοκαίρι του 2016.

Όσον αφορά στην πορεία των εργασιών της Green Cola, η εταιρεία κατάφερε και το 2017 να αυξήσει τις πωλήσεις της έστω και οριακά (περίπου 1% με 1,5%), κόντρα στην κάμψη της κατανάλωσης (-1% με -1,5%) και τον ισχυρό ανταγωνισμό από την Coca Cola.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Green Cola, η πολυεθνική παρά το ισχυρό διαφημιστικό budget και τις έντονες προωθητικές ενέργειες δεν πέτυχε να κάνει τη διαφορά στην κατηγορία της στέβιας. Τα νέα προϊόντα, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, κινήθηκαν σε «ρηχά νερά» με το μερίδιο τους στην κατηγορία της στέβιας να κυμαίνεται μεταξύ 2,2% με 2,5%.

Αντίθετα, η Green Cola κέρδισε περισσότερο έδαφος ανεβάζοντας σε πάνω από 70% το μερίδιο της στην κατηγορία της στέβιας και περίπου 8% στο σύνολο της αγοράς.

Η Green Cola Hellas ξεκίνησε το 2011 και αποτελεί συνέχεια της Ένωσης Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών. Δημιούργησε το πρώτο αναψυκτικό τύπου cola με στέβια, την Green Cola, ενώ έχει λανσάρει τη σειρά αναψυκτικών ΜΠΛΕ καθώς και την Pure Cola, το πρώτο αναψυκτικό cola με εκχυλίσματα από πράσινο τσάι.

Διαθέτει μονάδα παραγωγής στην Ορεστιάδα και εκτός της Ελλάδας παράλληλα, εξάγει σε 22 αγορές το 10% της παραγωγής της, κυρίως στην Ευρώπη καθώς και στην Ασία, την Μέση Ανατολή και την Αυστραλία, είτε μέσω απευθείας εξαγωγικής δραστηριότητας είτε μέσω εμφιάλωσης με τοπικό συνεργάτη.

Εκτός από την οικογένεια Βενιέρη, στους μετόχους της Green Cola βρίσκονται γνωστά ονόματα» του εγχώριου επιχειρείν, όπως ο Γιάννης Χήτος (Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Νερό Ζαγόρι, Yoda.gr) που κατέχει το 25% και ο Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος (υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου ΟΤΕ – Cosmote).

Πηγή: thessaliaeconomy.gr

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin