Ειδήσεις
Home / Προσωπα / Στουρνάρας προς τράπεζες: Αρχίστε να δίνετε δάνεια

Στουρνάρας προς τράπεζες: Αρχίστε να δίνετε δάνεια

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, καλεί τις τράπεζες να ανοίξουν τις κάνουλες της ρευστότητας στην οικονομία.

“Αν δεν δοθούν δάνεια στην αγορά”, επισημαίνει, θα μείνουν χωρίς αντίκρυσμα τα επιτυχή τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών.

Η επιτυχία των stress tests, όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, τους επιτρέπει τώρα να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακόμη, σε δηλώσεις του στη νέα σαββατιάτικη εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ο κ.Στουρνάρας επισημαίνει ότι “τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ είναι δίχτυ ασφαλείας”.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ακόμη πως “αυτήν τη στιγμή υπάρχει το παράδοξο, τα θεμελιώδη μεγέθη να κινούνται ομαλά, ενώ οι αγορές εμφανίζουν αναταράξει” και συνέχισε λέγοντας: “Η σημαντικότερη εξήγηση αυτού του γεγονότος, κατά την άποψή μου, έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το εάν, σε μεσοπρόθεσμη περίοδο, η Ελλάδα θα συνεχίσει την οικονομική πολιτική, που συνέβαλε στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ή όχι”.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin