Ειδήσεις
Home / Top Slider / Στον πλήρη έλεγχο της Carlsberg η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Στον πλήρη έλεγχο της Carlsberg η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Στον πλήρη έλεγχο του ομίλου Carlsberg πέρασε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Την Τρίτη ο όμιλος με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό πως απέκτησε το υπόλοιπο 49% των μετοχών που δεν κατείχε. Το deal, μέσω του οποίου η Carlsberg απέκτησε το 51% της εταιρείας, έγινε το 2014.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg δήλωσε για το θέμα: «η Ολυμπιακή Ζυθοποιίαείναι μια ιστορική ελληνική εταιρεία και ένας πολύ ισχυρός παίκτης στην ελληνική αγορά. Πρόκειται λοιπόν για ένα θετικό λογικό επόμενο βήμα που ανακοινώνουμε σήμερα, ενισχύοντας την παρουσία μας στην Νότια Ευρώπη.»

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι του 49%, κ.κ. Γιάννης Χήτος και αδελφοί Γκρέκη αποχώρησαν από το μετοχικό κεφάλαιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν στο σχετικό MoU.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τον Νοέμβριο του 2014 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοίνωσης του deal μεταξύ της Carlsberg και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, όπου είχε αναφερθεί ότι υπάρχει option μετά την πενταετία η Carlsberg να αυξήσει το ποσοστό της, υπό την προϋπόθεση ότι οι άλλοι μέτοχοι επιθυμούν να μειώσουν τη θέση τους.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει στην αγορά μάρκες μπύρας, όπως η Fix, η Μύθος, και τα εμπορικά σήματα του ομίλου Carlsberg. Απασχολεί περίπου 450 άτομα στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει ευρύ δίκτυο από 90.000 διαφορετικά σημεία πώλησης, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.000 συνεργατών και προμηθευτών.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+