Ειδήσεις
Home / Retail / Στέγη στη SPAR αναζητούν μικρά σημεία λιανικής

Στέγη στη SPAR αναζητούν μικρά σημεία λιανικής

Την ένταξή τους σε μεγαλύτερα δίκτυα, διατηρώντας όμως την αυτονομία τους, επιδιώκουν όλο και περισσότερα μικρά σημεία λιανικής, είτε αυτά είναι μεμονωμένα είτε βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα κάποιου εγχώριου ομίλου αγορών.

Ο λόγος; Να αντεπεξέλθουν στην πίεση που δέχονται από τα πανελλαδικά δίκτυα, να αποκτήσουν επώνυμη ταμπέλα, συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του τοπικού ανταγωνισμού και να πετύχουν καλύτερες τιμές στις αγορές τους άρα και να προσφέρουν καλύτερες τιμές στους καταναλωτές τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο όμιλος αγορών ΑΣΤΕΡΑΣ, ο οποίος διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο με πάνω από 200 καταστήματα λιανικής και ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με την SPAR HELLAS, βάσει της οποίας κάποια από τα καταστήματά του θα «ενταχθούν” στο δίκτυο της SPAR μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εκτός όμως από τον όμιλο αγορών ΑΣΤΕΡΑΣ, ένας ακόμη όμιλος αγορών συζητά με τη SPAR HELLAS. Πρόκειται για τον όμιλο αγορών Mesis Ελλάς της οικογένειας Παϊπουτλίδη, κάτω από τον οποίο βρίσκονται 400 καταστήματα τα οποία πραγματοποιούν τζίρο άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου αγορών, η συμφωνία προβλέπει σε πρώτη φάση την προσαρμογή μέσα στο έτος 25-30 καταστημάτων στη λογική SPAR ενώ σε βάθος τριετίας το πλάνο προβλέπει να μετατραπούν σε SPAR 100 καταστήματα του ομίλου αγορών Mesis Ελλάς, που ιδρύθηκε το 2004 από τον Κ. Παϊπουτλίδη, εκ των ιδρυτών της Ελληνικής Διατροφής.

Εκτός από αυτή τη δραστηριότητα η οικογένεια Παϊπουτλίδη είναι αντιπρόσωπος της COOP Italian Foods που ανήκει κατά 100% στην Coop Italia και δημιουργήθηκε με στόχο να εξάγει Ιταλικά προϊόντα  στο εξωτερικό, ενώ ο κ. Κώστας Παϊπουτλίδης είναι εκ των ιδρυτικών μελών του Πανελλαδικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού στον οποίο συμμετέχουν στελέχη της αγοράς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων.

Σε ότι αφορά τη SPAR Hellas, στην ομάδα που «τρέχει” το όλο project βρίσκονται αρκετά πρώην στελέχη της Μαρινόπουλος, όπως ο κ. Νίκος Σαβίνος Chief Executive Officer στην Spar Hellas αλλά και ο κ. Γιώργος Βογιατζάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Μαρινόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Η Spar Hellas έχει υπογράψει τριετή συμφωνία με την ολλανδική αλυσίδα για τη χρήση του brand Spar στην Ελλάδα ενώ το διάστημα αυτό συνεχίζει να αναζητά συνεργασίες με υπάρχοντα δίκτυα, ομίλους αγορών και προμηθευτές.

Πηγή: capital.gr

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+