Ειδήσεις
Home / Top Slider / ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ: Επενδύει σε εστιατόρια – Χρηματοδότηση μέσω ΕΚΕΣ

ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ: Επενδύει σε εστιατόρια – Χρηματοδότηση μέσω ΕΚΕΣ

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ΑΚΕΣ και ΕΚΕΣ, που προσφέρει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα αξιοποιήσει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.), προκειμένου να χρηματοδοτήσει μεταξύ άλλων και την δημιουργία εστιατορίων ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση για το νέο εγχείρημα του Συνδέσμου, που έχει συσταθεί από Έλληνες της διασποράς, ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Αριστοτέλης Καρβέλλας, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Food Expo 2018.

Σήμερα, Δευτέρα, θα κατατεθεί από την Attica Finance στις αρμόδιες Αρχές ο φάκελος που αφορά την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία μετά την πάροδο ενός εξαμήνου θα μετατραπεί σε Εταιρία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Ε.Κ.Ε.Σ.). Όπως δήλωσε ο κ. Καρβέλλας στο Βanks, στόχος σε πρώτη φάση είναι «η άντληση 50 εκατ. ευρώ, που θα επενδυθούν κυρίως στην δημιουργία logistics, ανάπτυξη ecommerce και στην λειτουργία εστιατορίων ελληνικής γαστρονομίας».

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, θα καταβληθεί από τα μέλη του Συνδέσμου -που εμπορεύονται ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό-, όπως και από τους συνεργάτες τους (παραγωγούς και εστιάτορες).

Παράλληλα ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε προωθεί την ανάπτυξη Σήματος Ποιότητας Ελληνικής Γαστρονομίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, μετά από 4 χρόνια επαφών χωρίς αποτέλεσμα με κρατικούς φορείς, για την πιστοποίηση της ελληνικής κουζίνας (όπως λειτουργεί το ιταλικό μοντέλο), βρήκαν ευήκοα ώτα στην ΕΣΕΕ και τον πρόεδρο αυτής κ. Κορκίδη, με την αρωγή του οποίου υλοποιούν το εγχείρημα.

Ήδη, ο κ. Καρβέλλας ανέφερε ότι λειτουργούν πιλοτικά 380 εστιατόρια υπό το συγκεκριμένο σήμα, την απόδοση του οποίου ελέγχει ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε, με βάση το ύψος των τιμολογήσεων και το μενού. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος σχεδιάζει την δημιουργία 50 μεζεδοπωλείων στην Ευρώπη και στη συνέχεια στην Αμερική, με στόχο την διάδοση της ελληνικής γαστρονομίας και την αύξηση των εξαγωγών, ακόμη και μικρών παραγωγών τροφίμων και ποτών.

Ο Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε ιδρύθηκε το 2008 από ομογενείς και αποτελεί μία ένωση εμπορικών δικτύων, που σκοπό έχει να συνδέσει Έλληνες παραγωγούς τροφίμων με καταστήματα και κυρίως εστιατόρια του εξωτερικού. Σήμερα έχει μέλη σε 14 χώρες και τροφοδοτεί 5.400 εστιατόρια, με την αξία των εξαγωγών αυτών των προϊόντων να υπολογίζεται σε 300 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κυρέλα Πέτρου

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin