Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Σε υψηλό διετίας οι τιμές του βουτύρου στην Ε.Ε.

Σε υψηλό διετίας οι τιμές του βουτύρου στην Ε.Ε.

Αύξηση κατά 5% παρουσίασαν οι χρηματιστηριακές τιμές του βουτύρου στην ΕΕ τον Μάρτιο, λόγω της αύξησης της εγχώριας ζήτησης και της μεγάλης προσφοράς γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.

Η ζήτηση για το βούτυρο αυξήθηκε στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, ακολουθώντας την αυξανόμενη ζήτηση για τα λίπη γάλακτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, οι τιμές υποστηρίζονται από την μειωμένη διαθεσιμότητα γάλακτος με υψηλά λιπαρά στην ΕΕ, που οδήγησε σε μείωση της παραγωγής βουτύρου κατά 10% τον Δεκέμβριο του 2016 σε σχέση με ένα χρόνο πριν και κατά 1% (y-o-y) τον Ιανουάριο του 2017.

Οι τιμές του βουτύρου στην ΕΕ έχουν πλέον ανακάμψει σε υψηλό 2 μηνών μετά από την πτώση καθ’ όλη την διάρκεια του Ιανουαρίου. Οι υψηλές τιμές του βουτύρου οδήγησαν στην αρχή του έτους, σε μείωση των εξαγωγών της ΕΕ κατά 16%, σε σχέση με τον περυσινό Ιανουάριο. Τον ίδιο μήνα, τα αποθέματα βουτύρου μειώθηκαν κατά 36% έναντι του Δεκεμβρίου, ενισχύοντας την προσφορά στην αγορά. Η τρέχουσα αύξηση της ζήτησης για το βούτυρο σε ολόκληρη την ΕΕ προβλέπεται τώρα για να αυξήσει την παραγωγή βουτύρου μέχρι 1% κατά το 2017, φθάνοντας τους 2,4 εκατ. τόνους.

BUT_NL

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin