Ειδήσεις
Home / Εμπορευματα / Σε διαβούλευση θα τεθεί η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος

Σε διαβούλευση θα τεθεί η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος

Προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πήραμε την έγκριση από την Ε.Ε. και αυτές τις ημέρες βγάζουμε για διαβούλευση τη πρότασή μας που με την εφαρμογή της θα προστατεύσει όχι μόνο τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές.” Αυτό είπε ενώπιον των παραγωγών της Αρκαδίας  μιλώντας την Κυριακή στην Τρίπολη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο υπουργός απευθυνόμενος σε όσους αγρότες είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις λέγοντας ότι: “Και βέβαια έχουν προβλήματα οι Έλληνες αγρότες, όπως έχουν και όλοι οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως έχουν λιγότερα από πολλούς άλλους συμπολίτες μας,που δεν έχουν εισόδημα ή αυτό που έχουν δεν είναι βιώσιμο. Τα πράγματα αντίθετα έγιναν καλύτερα. Τα στοιχεία της Eurostat τόσο στο εισόδημα όσο και στις εξαγωγές συνεχίζουν την ανοδική τροχιά του 2015, φτάνοντας μάλιστα οι δεύτερες σε ιστορικό ρεκόρ. Οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών το 2016 ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. τόνους.”

Την ημερίδα με θέμα «Ο Αγροτικός Τομέας, Πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας» διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin