Ειδήσεις
Home / Opinions / ΣΒΑΠ: Μείωση ενεργειακού κόστους και αδειοδοτήσεις

ΣΒΑΠ: Μείωση ενεργειακού κόστους και αδειοδοτήσεις

Χωρίς μείωση του ενεργειακού κόστους στην παραγωγή και η ριζική μεταβολή στο καθεστώς αδειοδοτήσων ας μην μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μόνο εάν η κυβέρνηση βοηθήσει την οικονομία και κατ’ επέκταση την αγορά να ξεπεράσει τον πνιγμό από τον βρόγχο της έλλειψης ρευστότητας μπορούμε να μιλάμε για προγράμματα ανάκαμψης και ανάπτυξης. Αλλά και τότε υπάρχουν προαπαιτούμενα. Είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους στην παραγωγή και η ολοκλήρωση της μεταβολής του θεσμικού καθεστώτος στις αδειοδοτήσεις που έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους”.
Υπογραμμίζοντας τα παραπάνω ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σχολίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και πρόσθεσε:
«Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης που πολύ σωστά επέλεξε στην συνεργασία με τον ΟΟΣΑ ως αντικείμενο την επίλυση των προβλημάτων των αδειοδοτήσεων θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να μην χαθεί περισσότερος χρόνος. Οι εκπρόσωποι της μεταποίησης περιμένουν και τον διάλογο που επιβάλλεται για να οδηγηθούμε ταχύτερα στα επιθυμητά αποτελέσματα».

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter