Ειδήσεις
Home / Retail / Sainsbury: Θα σαπίζουν τρόφιμα στα σύνορα αν επανέλθουν οι τελωνειακοί έλεγχοι

Sainsbury: Θα σαπίζουν τρόφιμα στα σύνορα αν επανέλθουν οι τελωνειακοί έλεγχοι

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σούπερ-μάρκετ της Sainsbury προειδοποίησε ότι μπορεί να σαπίζουν τα τρόφιμα στα σύνορα εάν οι εφοδιαστικές αλυσίδες διαταραχθούν από τελωνειακούς ελέγχους όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mike Coupe στη Βρετανική Ένωση Τύπου, οποιοσδήποτε νέος έλεγχος στις εισαγωγές και εξαγωγές τροφίμων θα αύξανε το κόστος και το χρόνο μεταφοράς, καθιστώντας πιο δύσκολο το να πάνε φρέσκα προϊόντα στους καταναλωτές.

«Πάρτε για παράδειγμα τη δική μας αλυσίδα εφοδιασμού με φρέσκα τρόφιμα, όπου τοποθετούμε πράγματα σε ένα φορτηγό στην Ισπανία και θα φθάσει σε ένα κέντρο διανομής κάπου στην Αγγλία, και δεν θα έχει περάσει από ελέγχους στα σύνορα», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «οτιδήποτε επιβαρύνει αυτή τη διαδικασία, έχει δύο επιπτώσεις: προσθέτει κόστος και έχει επίσης αρνητική επίδραση στο πόσο φρέσκα είναι τα προϊόντα –εάν μεταφέρετε φρέσκα τρόφιμα από μεγάλη απόσταση, ακόμη και λίγες ώρες καθυστέρηση μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές επιδράσεις».

Ο Coupe δήλωσε πως η βιομηχανία λιανικής θα κάνει τη φωνή της να ακουστεί εάν η αντίστροφη μέτρηση για το Brexit το Μάρτιο του 2019 συνεχιστεί χωρίς σαφή λύση στο θέμα των τελωνειακών ελέγχων.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+