Ειδήσεις
Home / Top Slider / Ρώσσιος (ΕΒΖ): Το “πάρτι” τέλειωσε οριστικά

Ρώσσιος (ΕΒΖ): Το “πάρτι” τέλειωσε οριστικά

Δημοσίευμα αναφορικά με τις συμβάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) διαψεύδει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται:

Στο φύλλο της εφημερίδας της 30.5.2016, τόσο σε έντυπη μορφή, όσο και σε ηλεκτρονική στην ιστοσελίδα www.efsyn.gr δημοσιεύθηκε άρθρο του δημοσιογράφου κ. Νίκου Φωτόπουλου με τίτλο «Επιχειρούνται εγκλήματα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «στο άρθρο αυτό αναπαράγονται οι αβάσιμες αιτιάσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σχετικά με την πορεία υλοποίησης της κρίσιμης και αναγκαίας λειτουργικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας, τις οποίες ήδη αρμοδίως έχουμε απαντήσει, επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Επιπροσθέτως όμως ο συντάκτης του ως άνω άρθρου προβαίνει σε αναφορές για δήθεν ζημιογόνες για την εταιρεία αναθέσεις συμβάσεων, οι οποίες χρήζουν αντιλόγου και αντίκρουσης προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων. Να γνωρίζετε επίσης ότι διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που αποδεικνύουν την θέση μας, σε αντίθεση με τους καλοθελητές πληροφοριοδότες σας.

Ειδικότερα:

Αναφορικά με τη διαδικασία ανάθεσης υπηρεσιών συμβούλου πιστοποίησης διαδικασιών ολοκληρωμένης διαχείρισης, επισημαίνουμε ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός σύμφωνα με τον εταιρικό κανονισμό προμηθειών, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος, καθόσον οι αιτούμενες αμοιβές κρίθηκαν υψηλές. Κατόπιν νέου κύκλου εντατικών διαπραγματεύσεων, η εταιρεία συμβλήθηκε με συνολικό ποσό αμοιβής 6.000 ευρώ, τη στιγμή που η κατώτερη προσφορά στον διαγωνισμό ήταν ακριβώς η διπλάσια, ήτοι 12.000 ευρώ.

Περαιτέρω ο διαγωνισμός προμήθειας λιπασμάτων κηρύχθηκε ομοίως άγονος, διότι ουδεμία από τις συμμετέχουσες εταιρείες πρόσφερε πίστωση για την αποπληρωμή του τιμήματος, όπως ρητά αναγραφόταν στους όρους της σχετικής διακήρυξης. Η τελικώς αντισυμβαλλόμενη εταιρεία πρόσφερε τα προϊόντα της αφενός με πίστωση, αφετέρου με τιμή ελαττωμένη κατά ποσοστό 20% από τη χαμηλότερη προσφορά του διαγωνισμού. Με την πράξη αυτή ωφελήθηκαν οι αγρότες και μειώθηκε αρκετά το κόστος παραγωγής σακχαρότευτλων.

Συμπερασματικά, η εταιρεία από τις ως άνω ενέργειές μας ουδόλως ζημιώθηκε, αλλά αντίθετα εξοικονόμησε το ποσό των 6.000 ευρώ, ενώ παράλληλα μετέθεσε την υποχρέωση πληρωμής υποχρεώσεών της διευκολύνοντας τον ταμειακό προϋπολογισμό της. Θα θέλαμε επίσης να σας επισημάνουμε ότι όχι μόνο δεν επιχειρούνται εγκλήματα στην Ε.Β.Ζ. αλλά το πάρτι που γινόταν τόσα χρόνια τέλειωσε οριστικά, προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσοι συμμετείχαν στο πάρτι αυτό.

Ο Πρόεδρος της ΕΒΖ

Χρήστος Ρώσσιος».

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter