Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / “Ανακύκλωση στο Σπίτι” από τη Nespresso και επέκταση δικτύου

“Ανακύκλωση στο Σπίτι” από τη Nespresso και επέκταση δικτύου

Η Nespresso ανακοινώνει την επέκταση του δικτύου της με δύο νέα σημεία πώλησης, στο εμπορικό κέντρο McArthurGlen και την Πάτρα. Τα δύο νέα καταστήματα θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2019 και θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης. Συνολικά, ο αριθμός των καταστημάτων της Nespresso στη χώρα θα ανέλθει σε δέκα, επτά στην Αττική και τρία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία, σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, και ως ηγέτης διεθνώς στον τομέα αυτό, θέτει σε λειτουργία τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία «Ανακύκλωση στο σπίτι». Η υπηρεσία αποτελεί επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης της εταιρείας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το 2014.

Μέχρι πρότινος οι καταναλωτές Nespresso  παρέδιδαν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες καφέ τους σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία συλλογής στις Nespresso Boutique και σε επιλεγμένα καταστήματα Κωτσόβολος. Πλέον  οι καταναλωτές θα έχουν και τη δυνατότητα να παραδίδουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλές τους στον μεταφορέα με την παραλαβή της παραγγελία τους κατ’ οίκον.

Η υπηρεσία προσφέρει πρακτικά τη δυνατότητα ανακύκλωσης σε κάθε νοικοκυριό, σε όλη την Ελλάδα, με το κόστος συσκευασίας, συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης των καψουλών να το αναλαμβάνει η εταιρεία, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τον πελάτη – μέλος του Nespresso Club.

Οι προς ανακύκλωση κάψουλες μετά τη συλλογή τους, μεταφέρονται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) της ΕΛΒΑΛ. Εκεί, η ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών, διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο.  Στη συνέχεια το αλουμίνιο ανακυκλώνεται από την ΕΛΒΑΛ για την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου, και ο καφές αποστέλλεται για κομποστοποίηση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Nespresso, Αντώνης Αυγερόπουλος ανέφερε σχετικά:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της εταιρείας Nespresso από το 1991, με δράσεις που αναλαμβάνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο και αφορούν όλο το «ταξίδι» του καφέ. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύξαμε την πρωτοποριακή υπηρεσία «Ανακύκλωση στο σπίτι». Η υπηρεσία  αποσκοπεί στη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των καταναλωτών για ανακύκλωση καψουλών αλουμινίου, και συμβάλει στη δημιουργία κουλτούρας ανακύκλωσης γενικότερα».

Μάθετε περισσότερα για τη νέα υπηρεσία της Nespresso «Ανακύκλωση στο σπίτι» στο: https://www.nespresso.com/gr/el/how-to-recycle-coffee-capsules

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin