Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΔΟΑΟ -ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για τον Αμπελουργικό Σχεδιασμό

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΔΟΑΟ -ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για τον Αμπελουργικό Σχεδιασμό

Πρωτόκολλο συνεργασίας με κεντρικό στόχο την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Αμπελουργία υπέγραψαν την Δευτέρα ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) Βαγγ. Αργύρης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δρ. Γεωρ. Καρέτσος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Σε σύντομες τοποθετήσεις τους οι κ.κ.  Αργύρης και Καρέτσος επισήμαναν ότι είναι το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας με προοπτικές και ότι θα συσταθεί σε θεσμικό επίπεδο Ομάδα Εργασίας που θα εξειδικεύσει όσα καταγράφονται στο πρωτόκολλο. Τη συνεργασία χαιρέτισαν με δηλώσεις τους τα παριστάμενα μέλη του ΔΣ από τον  ΣΕΟ και την ΚΕΟΣΟΕ.

Σημειώνεται ότι ως κοινές δράσεις στο πρωτόκολλο συνεργασίας ορίζονται οι ακόλουθες:

  • Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αμπέλου-Οίνου
  • Ταυτοποίηση και διατήρηση γηγενών ποικιλιών και κλώνων αμπέλου και παραγωγή γνήσιου, υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού
  • Προώθηση ερευνητικών δράσεων για την αξιοποίηση γηγενών ποικιλιών και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.
  • Υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων σε θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες των δύο Οργανισμών και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Εκπαιδεύσεις αμπελουργών και οινοποιών σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την παροχή γνώσεων σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου, την οινοποίηση, την παραγωγή εμπορικών οινικών προϊόντων και την τοποθέτηση αυτών στην αγορά και συνεργασία με τη Γενική Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων.
  • Διασύνδεση, δικτύωση και συνεργασία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τα μέλη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου για τη μεταφορά πληροφοριών μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διαδρομή ‘από το αμπέλι στο ποτήρι’.
  • Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και πληροφόρησης-ενημέρωσης (π.χ. Workshops, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων, κ.λπ).
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+