Ειδήσεις
Home / Top Slider / Πρόταση εξαγοράς της Vivartia από την CVC

Πρόταση εξαγοράς της Vivartia από την CVC

Πρόταση για την εξαγορά της Vivartia δέχθηκε από τη CVC Capital η Marfin Investment Group (MIG). Η υποβολή δεσμευτικής προσφοράς ανακοινώθηκε επίσημα από τη MIG στο Χρηματιστήριο και, όπως γίνεται γνωστό περιλαμβάνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους που έχουν γνωστοποιηθεί στη διοίκηση της MIG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Η “MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (“MIG”) ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 17/9/2020 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς των επενδυτικών κεφαλαίων της “CVC CAPITAL PARTNERS” (“CVC”) για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην “VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” (“VIVARTIA”)”.

Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (τελική έγκριση από τα αρμόδια όργανα της CVC, συμφωνία επί των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας). Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 6/11/2020.

Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα υποστηρίξει την εταιρία στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο των όρων της συναλλαγής που θα συμφωνηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της CVC έρχεται σε μια περίοδο που o επενδυτικός όμιλος δείχνει διάθεση να συνεχίσει το μπαράζ επενδύσεων στη χώρα μας, μετά από τις αγορές των ιδιωτικών νοσοκομείων Metropolitan, Ιασω General και Υγεία, τη συμμετοχή στο Skroutz.gr και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin