Ειδήσεις
Home / Top Slider / Προχωρά η συμφωνία διάσωσης Mantis – Μαλαματίνα

Προχωρά η συμφωνία διάσωσης Mantis – Μαλαματίνα

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου αναμένεται να έχει κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης της Μαλαματίνα από την Mantis, που αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία, κατά τους προηγούμενους μήνες.
Έως τις 4 Νοεμβρίου, οπότε και έχει ορισθεί η δικάσιμος για τα προληπτικά μέτρα, απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της περιουσίας της, επίσης έχουν ανασταλεί όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένων της έκδοσης διαταγής πληρωμής, της λήψης μέτρων διοικητικής εκτέλεσης και οποιουδήποτε ασφαλιστικό μέτρο, όπως η συντηρητική κατάσχεση και η έγγραφη προσημείωση υποθήκης.
Έως τις 4 Νοεμβρίου, στελέχη της οινοποιίας εκτιμούν ότι θα έχει κατατεθεί και το σχέδιο εξυγίανσης της Μαλαματίνα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, από τη Mantis Group. Ήδη η τελευταία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στα της οινοποιίας, παρέχοντας την απαιτούμενη ρευστότητα, άνω του 1 εκατ. ευρώ για τον τρύγο που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες. Επίσης έχει δεσμευθεί να καταβάλει πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ως ενδιάμεση χρηματοδότηση ενώ για την κάλυψη των ανοιγμάτων της οινοποιίας σε Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές θα διαθέσει άλλα 20 εκατ. ευρώ.
Παρά τα σοβαρά χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, πέρυσι οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 13 εκατ. ευρώ από 12,82 εκατ. ευρώ το 2018. Ελέγχει μερίδιο 41% στην κατηγορία της ρετσίνας και οι εξαγωγές της αποτελούν το 16% των πωλήσεών της. Επιπλέον διαθέτει 3 ιδιωτικά οινοποιεία, μια εγκατάσταση εμφιάλωσης και μια εγκατάσταση αποθήκευσης. Το εργοστάσιο εμφιάλωσης έχει χωρητικότητα εμφιάλωσης έως και 35.000 μπουκάλια την ώρα και χωρητικότητα αποθήκευσης 1.550 τόνων σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin