Ειδήσεις
Home / Επιχειρησεις / PepsiCo ΗΒΗ: Τιμήθηκε για την υποστήριξη στο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

PepsiCo ΗΒΗ: Τιμήθηκε για την υποστήριξη στο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Για την γενναιόδωρη υποστήριξη που παρείχε στο έργο και τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», διακρίθηκε η PepsiCo ΗΒΗ, στην έκτη τελετή απονομής των βραβείων της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Το «Μαζί για το Παιδί», ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο,  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης και Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, κύριος Χρήστος Μπαρτσόκας, στην έναρξη της τελετής σημείωσε: «Σήμερα γιορτάζουν δύο σπουδαίες ελληνικές λέξεις, η φιλανθρωπία  και ο εθελοντισμός».

Το φετινό βραβείο  «Έργο ζωής»  απονεμήθηκε στην κυρία Μαρία Τσούτσου, ιδρύτρια και επί 25 χρόνια Πρόεδρος του Εργαστηρίου για άτομα με νοητική υστέρηση «Παναγία Ελεούσα» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και στην κυρία Ροδούλα Σταθάκη, «ψυχή» της Εστίας «Άγιος Νικόλαος» για τη διαβίωση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για  δύο άτομα με αυταπάρνηση του «εγώ» τους και με γνώμονα το «εμείς», που τιμούν  τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας.

Παράλληλα, το βραβείο «Μάθημα ζωής», απονεμήθηκε στην συγγραφέα παιδικών βιβλίων, κυρία Λίλα Πατρόκλου και στον ψυχίατρο και Ιδρυτή του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας «i-living» και Αντιπρόεδρο του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση, κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Και οι δύο «τρέχουν» το δικό τους καθημερινό μαραθώνιο σε μια κοινωνία που τους τοποθετεί εμπόδια, αλλά στο DNA τους έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή.

Η κυρία Λίζα Ελευσινιώτη, Brand Manager Beverages της PepsiCo, παρέλαβε το βραβείο εκπροσωπώντας την εταιρία και ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την τιμητική διάκριση, σημειώνοντας ότι η εταιρία θα συνεχίσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλλει στο πολύτιμο αυτό έργο.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin