Ειδήσεις
Home / Τραπεζες / Πειραιώς: Συμφωνία για συμβολαιακή γεωργία με την Limnos Organic Wines

Πειραιώς: Συμφωνία για συμβολαιακή γεωργία με την Limnos Organic Wines

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με την εταιρεία «Ι.ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ -Π.ΤΣΙΒΟΛΑΣ Ο.Ε.» με στόχο την ενίσχυση της καλλιέργειας σταφυλιών βιολογικής γεωργίας προς οινοποίηση.

Η εταιρεία Ι.ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ -Π.ΤΣΙΒΟΛΑΣ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο Limnos Organic Wines και έδρα τη Λήμνο, ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την παραγωγή και εμπορία ποιοτικών οίνων και αποσταγμάτων αποκλειστικά από σταφύλια βιολογικής γεωργίας.

Οι φορείς της εταιρείας με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με την επιστημονική γνώση και την πολύχρονη πείρα τους στον αμπελοοινικό τομέα, στοχεύουν στην αξιοποίηση του πλούσιου ποικιλιακού δυναμικού της Λήμνου για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, φιλοδοξώντας τα προϊόντα τους να αποτελούν διαχρονικά έναν άξιο πρεσβευτή του νησιού.

Ειδικότερα, φιλοδοξία της εταιρείας είναι να αναδείξει κυρίως την ιδιαίτερη ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, από την οποία παράγει μια σειρά εκλεκτών γλυκών οίνων σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παραγωγή αμπελώνων περίπου 200 στρεμμάτων (ιδιόκτητα και συνεργαζόμενων αμπελουργών) και οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι κυρίως το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το Λημνιό, καθώς και λίγες ποσότητες Cabernet Sauvignon και Φωκιανού. Στα άμεσα σχέδιά της είναι ο εμπλουτισμός του ιδιόκτητου αμπελώνα και με άλλες ποικιλίες, κυρίως Ασύρτικο, καθώς και η αναδιαμόρφωσή του ώστε να είναι επισκέψιμος με δυνατότητα διαμονής, στα πλαίσια ενός αγροτουριστικού προγράμματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπερσύγχρονο οινοποιείο-αποσταγματοποιείο της εταιρείας, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μύρινα, στην αμπελουργική περιοχή Μαυραμπέλια, είναι επισκέψιμο και πιστοποιείται από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων Δ.Η.Ω. Επιπλέον, ο Οργανισμός Δ.Η.Ω. παρακολουθεί, ελέγχει και πιστοποιεί, και το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας όλων των αμπελιών από τα οποία προέρχεται η πρώτη ύλη και χορηγεί τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά Προϊόντων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+