Ειδήσεις
Home / Οικονομια / Παγκρήτια Έκθεση: “Παρέλαση” κρητικών προϊόντων στη ΔΕΘ

Παγκρήτια Έκθεση: “Παρέλαση” κρητικών προϊόντων στη ΔΕΘ

Η 6η Παγκρήτια Έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” ανοίγει τις πύλες της στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις 10:00 η ώρα το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 5 Νοεμβρίου.
Καθημερινά η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 10:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με δωρεάν παρκινγκ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν αγνά Κρητικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς.
Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι,βασιλικό πολτό, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρητικής Γης.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Εκατοντάδες οι συντελεστές τους, περισσότεροι από 300 χορευτές, 50 μουσικοί, δεκάδες εκπρόσωποι κρητικών πολιτιστικών σωματείων, αλλά και πλήθος εκπροσώπων πολιτιστικών σωματείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας συνθέτουν ένα πολιτιστικό αντάμωμα όσων υπηρετούν τις αξίες των παραδόσεων των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας μας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 7:00 η ώρα το απόγευμα της Κυριακής από την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Πρώην Μακεδονίας-Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου, δεκάδες εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και άλλοι επίσημοι.

Η έκθεση οργανώνεται από τις Επικοινωνίες Κρήτης, πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Δ.Ε.Θ. Helexpo, ενώ στηρίζεται από δεκάδες φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin