Ειδήσεις
Home / Top Slider / Οπωροκηπευτικά: Βελτιωμένη ροή εξαγωγών μετά το Πάσχα

Οπωροκηπευτικά: Βελτιωμένη ροή εξαγωγών μετά το Πάσχα

Συνεχίσθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι εξαγωγές πορτοκαλιών  και μανταρινιών με πολύ χαμηλούς  ρυθμούς  λόγω αφ’ ενός της μικροκαρπίας της υφιστάμενης ηρτημένης παραγωγής  και των υπέρμετρων απαιτήσεων της παραγωγής.

Οι εξαγωγές ακτινιδίων συνεχίσθηκαν με επίσης μικρή  ροή. Οι μέχρι σήμερα ποσότητες εξαγωγών  καταγράφουν για άλλη μια εβδομάδα ρεκόρ όλων των εποχών με 146.365 τόνους έναντι 103.569 πέρυσι. Το εκτιμώμενο ύψος των εξαγωγών αναμένεται να υπερβεί τους 150.000 τόνους.

Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και οι εξαγωγές αγγουριών και τοματών που μέχρι 12/4 ανέρχονταν σε 17.140 τόνους, έναντι αντίστοιχων περσινών 16.000 τόνψν.  Διευκρινίζεται προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι οι εισαγωγές τομάτας μέχρι 12/4/2018 ήταν μειωμένες παρά του ότι το Πάσχα ήταν πολύ νωρίς και ανήλθαν σε 460 τόνους έναντι 567 τόνους την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.

Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές φραουλών με αυξημένες ποσότητες, που μέχρι 11/4/2018 ανέρχονταν σε 15.385 τόνους έναντι 13.860 τόνους την 21/4/2017  και με προοπτικές καταγραφής ρεκόρ και σ’ αυτές.

Η ροή των εξαγωγών μετά το Πάσχα είναι ελαφρώς βελτιωμένη με την συγκομιδή-εξαγωγή ανοιξιάτικων φρούτων να αναμένεται μετά το 1ο δεκαήμερο του Μαϊου.

Οι διαμορφούμενες τιμές σε όλα τα νωπά οπωροκηπευτικά είναι σταθερές για τα κατάλληλα προς εξαγωγή προϊόντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι τις 13/04/2017 είχαν εξαχθεί 265.547 τόνοι πορτοκαλιών από 268.464 τόνους πέρυσι, 93.602 τόνοι μανταρινιών από 81.043 τόνους πέρυσι, 9.395 τόνους λεμόνια από 3.063 πέρυσι, 430 τόνοι γκρέιπφρουτ από 508 τόνους πέρυσι, 43.074 τόνοι μήλων μέχρι 71.120 τόνους πέρυσι, 34.868 τόνους αγγούρια από 27.157 τόνους και 146.365 τόνοι ακτινιδίων, έναντι 103.569 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+