Ειδήσεις
Home / Top Slider / Οπωροκηπευτικά: Ρεκόρ εξαγωγών σε ποσότητα, αλλά και χαμηλές τιμές

Οπωροκηπευτικά: Ρεκόρ εξαγωγών σε ποσότητα, αλλά και χαμηλές τιμές

Με καλούς ρυθμούς συνεχίστηκαν την τελευταία εβδομάδα οι εξαγωγές καρπουζιών, ροδάκινων και νεκταρινιών, με την ζήτηση ωστόσο στα καρπούζια να εξακολουθεί να παρουσιάζεται μειωμένη, όπως μειωμένη παραμένει η ζήτηση σε σχέση με την υπερπροσφορά, στα ροδάκινα και στα νεκταρίνια, με τις τιμές πάρα πολύ χαμηλές. Οι εξαγωγείς επισημαίνουν ότι έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα ρεκόρ δεκαετίας στα ροδάκινα ως προς τις ποσότητες, ρεκόρ πενταετίας στα βερίκοκα, ενώ με ρυθμούς +9% κινούνται και τα νεκταρίνια. Εξακολουθεί η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών να πραγματοποιείται με χαμηλούς ρυθμούς, με τις προοπτικές βελτίωσής τους μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Υποτονική παραμένει η ζήτηση και η παρουσία στις καταναλωτικές αγορές ισπανικών και ιταλικών σταφυλιών.

«Δυστυχώς ξαναδιαπιστώθηκε από επίσημους ελέγχους και αυτή την εβδομάδα η διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών  προϊόντων χωρίς να πληρούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους με κίνδυνο δυσφήμησής τους στις παραδοσιακές καταναλωτικές αγορές.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι στην φετινή εμπορική περίοδο, που διακρίνεται από υποκατανάλωση και χαμηλές τιμές, η διατήρηση της φήμης και της ποιότητας των προϊόντων μας εξασφαλίζουν την προτίμησή τους από τους καταναλωτές.

Χαιρετίζουμε τους ελέγχους που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν και η διακίνηση των προϊόντων μας θα επιτηρείται αυστηρά», αναφέρει ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, ειδικός σύμβουλος του Incofruit Hellas.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι τις 01/09/2017 είχαν εξαχθεί 290.059 τόνοι πορτοκαλιών έναντι 416.166 τόνους πέρυσι, 4.218 τόνοι λεμονιών από 20.622 τόνους πέρυσι, 111.868 τόνοι ροδάκινων από 95.737 τόνους πέρυσι, 164.922 τόνοι καρπουζιών από 168.751 τόνους πέρυσι, 19.342 τόνοι κερασιών από 17.462 τόνους πέρυσι, 51.377 τόνοι νεκταρινιών από 45.847 τόνους πέρυσι, 20.485 τόνοι βερίκοκων από 12.984 τόνους και 29.818 τόνοι επιτραπέζιων σταφυλιών, από 30.300 τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Μοιραστείτε τοEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+